Foto: LETA
Pārdošanā izlikts sporta komplekss "Mūsa" un ieinteresētie investori var pieteikties līdz 10.novembrim, informēja zvērinātu advokātu birojā "Visa Vērte".

Investoram tiks piedāvāta iespēja nopirkt sporta kompleksu "Mūsa" kā lietu kopību, kuras sastāvā ir nekustamais īpašums, iekārtas un sacensību rīkošanai nepieciešamais aprīkojums, kā arī nemateriālais aktīvs - leģendārā un atpazīstamā "Mūsas" trases preču zīme.

Ieinteresētie investori tiek aicināti līdz 10.novembrim iesniegt nesaistošos piedāvājumus.

Sporta komplekss "Mūsa" tiek izmantots Eiropas un nacionāla mēroga autokrosa un rallijkrosa sacensību rīkošanai. Investoru meklēšanas mērķis ir piesaistīt papildu līdzekļus tā vispārējās attīstības nodrošināšanai, trases un saistīto ēku uzlabošanai, kas nodrošinātu iespēju sporta kompleksam "Mūsa" ilgtermiņā saglabāt Eiropas mēroga sacensību norises vietas statusu un kļūt par autosporta attīstības centru reģionā.

Sporta kompleksa "Mūsa" vēsture aizsākās 1978.gadā, kad Bauskas rajonā Mūsas upes krastā tika izveidota motokrosa trase. Šobrīd sporta kompleksā "Mūsa" ar kopējo platību 320 400 kvadrātmetri ir autokrosa un rallijkrosa trase, tribīnes, ēkas un stāvlaukumi, kas nodrošina nepieciešamo infrastruktūru sporta sacensību un aktīvās atpūtas aktivitāšu organizēšanai. Sporta kompleksam piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss.

Sporta kompleksa "Mūsa" autokrosa trasei vienīgajai Baltijā līdz 2016.gadam piešķirta Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) licence, kas kopumā ir piešķirta tikai astoņām autokrosa trasēm Eiropā un ļauj trasē rīkot dažāda mēroga sacensības. Attiecīgi sporta kompleksa "Mūsa" trasē bez vietēja mēroga autosporta sacensībām tiek rīkotas arī Eiropas čempionāta, Ziemeļeiropas čempionāta (NEZ) un Baltijas čempionāta līmeņa sacensības autokrosā un rallijkrosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!