Foto: Force India

Vācu pilots Adrians Zutils Šveices Augstākajā tiesā ir iesniedzis prasību pret "Sauber" F-1 komandu, pieprasot no tās kompensāciju 3,5 miljonu dolāru apmērā, vēsta izdevums "Autosport".

"Sauber" komanda atteicās izpildīt savas saistības un 2015. gada sezonā ļaut Zutilam startēt F-1 čempionātā zem tās karoga. "Sauber" pārstāvji norādījuši, ka Zutils, kuram ir spēkā līgums ar komandu, vietu tajā zaudējis tāpēc, ka nav spējis uzrādīt cerētos rezultātus, bieži pelnījis sodus un preses konferencēs publiski kritizējis savu komandu. Vēl Zutils esot solījis "Sauber" komandas budžetu papildināt ar 40 miljoniem Šveices franku no saviem sponsoriem, taču arī šo apņemšanos nav izpildījis.

Kā zināms, līdzīgu prasību pērn pret "Sauber" komandu izvirzīja holandiešu pilots Gjedo van der Garde, pieprasot atjaunot viņu sacīkšu pilota statusā atbilstoši līgumam, kad komanda jau bija piesaistījusi Felipi Nasru un Markusu Eriksonu. Toreiz tiesa lēma par labu van der Gardem, taču puses vienojās par līguma laušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!