Foto: Publicitātes foto

21 gadu vecais Konstantīns Calko joprojām cītīgi iet uz savu mērķi - kļūt par pirmo latvieti Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Šogad tiek sperts vēl viens ļoti svarīgs solis šajā virzienā - starts Eiropas "Le Mans Series" (ELMS) LMP3 klasē ļautu iegūt vajadzīgo pieredzi, lai attīstītu savu karjeru izturības sacīkstēs.

Calko savulaik kļuva par Latvijas sensāciju kartinga pasaulē, kāpjot uz goda pjedestāla prestižajās "Rotax Max Challenge" "Grand Final DD2" sacensībās, bet vēlāk viņš izcili startēja ar "Radica" prototipiem Eiropas "Supersport" un "Masters" kategorijās. Savukārt šogad Konstantīns startēs latviešu, lietuviešu un spāņu kopprojekta komandā "SVK by Speed Factory", kas piedalās ELMS seriālā LMP3 kategorijā ar eleganto "Ginetta-Nissan" prototipu.

Pirmās sacīkstes Konstantīnam Calko jau ir aiz muguras un žurnāls ENERGY sadarbībā ar portālu "Delfi" aicina lasītājus uzdot jautājumus jaunajam sportistam. Pievieno savu jautājumu komentāros un atbildes uz labākajiem varēsi lasīt jaunākajā e-žurnāla "ENERGY" numurā, kā arī portāla "Delfi"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!