Ar aizraujošām cīņām un daudziem jauniem personīgiem apļa rekordiem 22. augustā noslēdzies Latvijas motošosejas čempionāta posms Biķerniekos, kur šoreiz "Bruno Moto Cup" ietvaros uz starta stājās visas sporta klases vienkopus, ziņo Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Sacensības noslēdzās ar sarkano karogu, jo pēdējā aplī krita "Superbike" klases braucējs Dmitrijs Koptenkovs. Līdz ar to "Superbike" trijnieks bija šāds – pirmajā vietā Ilmārs Rudzons ("Motoaplis"), otrais Sergejs Paņevins ("Motoaplis"), bet trešais Dmitrijs Koptenkovs.

"Šodien nevar teikt, ka varēja labi uzbraukt, jo nebiju pietiekoši daudz trenējies," saka Ilmārs Rudzons. "Nav iespējams ātrāk braukt, ja fiziskais stāvoklis nav tāds, ka var uz pilnu visu laiku braukt. Bet es atbraucu pirmais, ar to esmu apmierināts. Apļa laiki, nav tādi, kā es gribētu. Ko es varu pateikt? vienkārši jātrenējas vairāk."

Aizraujoša cīņa izvērtās B1200 klasē starp Aleksandru Siņicinu un Ivo Vinniņu ("SFRTMotorsports"). Siņicinam izdevās nosargāt savu pozīciju, noturot Vinniņu aiz sevis līdz pat brauciena beigām, un finišēt kā pirmajam. Ivo Vinniņš ieņēma otro vietu, bet Māris Grīviņš ("ROAD RACING RIGA") finišēja trešais.

Savos iespaidos par sacensībām dalās Siņicins: "Ko es varu teikt, draugi mīļie. Superīga diena! Saulaina. Nebija viegli, vakar treniņus nebraucu, kaut kā noguris biju pēc darba nedēļas. Gandrīz nokritu jau pirmajā aplī, bet aiz muguras viens čalis – Ivo Vinniņš – neļāva man visu laiku atspringt. Esmu priecīgs, ka vispār kaut kas notiek. Gadu nebiju braucis gonkās. Prieks, ka savācos. Gribētos redzēt vairāk B grupā tos braucējus, lai nāk jauni cilvēki."

C1200 klasē pirmo vietu izcīnija Artis Skulte ("ROAD RACING RIGA"): "Ļoti, ļoti laba diena, rīts tāds saguris, nebija labākie laiki. Gonkā startā pazaudēju pozīcijas. Kaut kā atvēros un pa vienam sāku lasīt, līdz nonācu jau aiz Siņicina un Vinniņa, kur mēģināju turēties maksimāli ilgi viņiem astē, līdz ar to arī apļa personīgais rekords 1:43. Tā kā visā visumā ļoti laba gonka un prieks par padarīto!"

Ģirts Zariņš ("SFRTMotorsports") ieņēma otro vietu, savukārt trešais C1200 klasē palika Gatis Grosgalis.

C600 klasē pirmo vietu izcīnīja Ansis Cers, tādā veidā tik nostiprinot savu līdera pozīciju čempionāta kopvērtējumā: "Vispār forša diena šodien, labi gāja, uzstādīju savu personīgo apļa laiku kvalifikācijā (1:44.788), par ko liels prieks. Gonka bija laba, netiku pazemots ar litriem, turējos ļoti labi un klasē pirmā vieta, kas ir forši. Lielāks prieks, ka spēju tos litrus noturēt aiz sevis. Šis man tāds kā Biķernieku sezonas noslēgums, līdz ar to tāds prieks par jaunu personīgo apļa laiku."

C600 klasē otrā vietā palika Mants Rajacks no Lietuvas, bet trešajā pozīcijā Alfrēds Lazdiņš ("SFRTMotorsports").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!