Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) čempions Makss Verstapens un bijušais čempions Sebastiāns Fetels ceturtdien paziņoja, ka būtu nepareizi, ja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā notiktu septembrī plānotais Krievijas "Grand Prix" posms.

Četrkārtējais čempions Fetels preses konferencē Barselonā atzina, ka viņu šokējušas ziņas par iebrukumu Ukrainā.

Vācietis pauda nelokāmu apņēmību nestartēt 25. septembrī Sočos paredzētajās F-1 sacīkstēs.

"Par sevi varu teikt, ka, manuprāt, man nevajadzētu doties, es nedošos. Uzskatu, ka rīkot sacīkstes tajā valstī ir nepareizi," par Krievijas "Grand Prix" posmu teica 34 gadus vecais "Aston Martin" pilots.

"Man žēl cilvēku, nevainīgu cilvēku, kas zaudē dzīvību, kurus nogalina muļķīgu iemeslu un ļoti, ļoti dīvainas un jukušas vadības dēļ," viņš paziņoja.

Arī iepriekšējā sezonā savu pirmo F-1 čempiona titulu izcīnījušais Verstapens pauda pārliecību, ka nebūtu pareizi rīkot sacensības valstī, kas iesaistījusies karā.

Vienlaikus 24 gadus vecais nīderlandietis, kas pārstāv "Red Bull" komandu, paziņoja, ka lēmumu pieņems F-1 sacensību organizatori.

F-1 preses pārstāvis atteicās komentēt, vai ir plānots atcelt "Grand Prix" posmu Krievijā.

"Pirmā formula līdzīgi daudziem citiem cieši seko līdzi ļoti mainīgajai notikumu attīstībai un šobrīd nesniedz komentārus par septembrī plānotajām sacīkstēm," paziņoja F-1 pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!