"Formula E" sezonas astotajā posmā Parīzē par uzvarētāju sestdien kļuva "Virgin Racing" komandas braucējs Robins Frijns. Līdz šim šajā sezonā katrā posmā bijis cits uzvarētājs.

Lai arī kvalifikācijā pirmo starta pozīciju izcīnīja "Mahindra" braucējs Paskāls Verlains, tomēr viņam piesprieda sodu par gaisa spiedienu riepās pārkāpumu. Sacensībās no pirmās starta pozīcijas startēja "Nissan e.dams" piloti Olivers Roulends un Sebastjans Buemi. Tomēr abi ātri vien piedzīvoja neveiksmes un savas pozīcijas zaudēja – Roulends avarēja, bet Buemi bija tehniskas problēmas.

Frijns tajā brīdī pārņēma līderpozīciju, kuru nosargāja līdz sacensību beigām. "Techeetah" komandas braucējs Andrē Loterers skaisti apdzina Felipi Masu ("Venturi") un pakāpās uz otro vietu, bet tad sāka līt lietus. Pirmo reizi "Formula E" vēsturē sacensības norisinājās slapjā trasē. Parīzes ielās sākās īsts haoss un avārijas notika ļoti bieži. Līderus gan tas neskāra, savukārt "Audi Abt" komandas braucējs Daniels Abts spēja izcīnīt trešo pozīciju.

Pēc astotā posma par kopvērtējuma līderi kļuvis Frijns, kuram ir 81 punkts, Lotereram ir par punktu mazāk, bet "BMW Andretti" vienības braucējs Felikss Antonio da Kosta un Lukas di Grassi ("Audi Abt") izcīnījuši pa 70 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!