Šoreiz “Ātruma cilts” raidījumā ir ekskluzīvs ieskats rallijkrosa pasaules čempionāta Rīgas posmu aizkulisēs – kā auto startam regulē Reinis Nitišs un kā šogad no 20 metru augstuma izskatās komandu "burbulis".

Šajā nedēļas nogalē Rīgā tiks aizvadīti divi FIA pasaules čempionāta rallijkrosā posmi. "RA Events" direktors Raimonds Strokšs atzīst, ka šogad organizatoru darbs nav grūtāks, bet ir jauni izaicinājumi. Ir jāuzbūvē divi “burbuļi” – ārzemniekiem un vietējiem braucējiem, turklāt tie nedrīkst krustoties, jo likmes ir augstas visiem čempionāta dalībniekiem.

“Ātruma cilts” komanda ņem talkā tehnoloģijas un no 20 metru augstuma ieskatās slēgtajā braucēju teritorijā, kādas izmaiņas un ierobežojumi to skāruši. Talkā nāk Viesturs Kundziņš, "GRX Taneco" komandas pārstāvis, kurš izvadā skatītājus cauri slēgtajai zonai un aprunājas ar komandu pārstāvjiem, uz kādiem kompromisiem šogad iziets, lai varētu startēt ar minimālu tehnisko un atbalsta komandu, bet parādīt maksimālo rezultātu.

Lai noskaidrotu, kā tiek regulēts rallijkrosa superauto līdzsvaram startā un trases līkumos, Pauls Timrots ieskatās Reiņa Nitiša un "ESmotorsport" komandas testos. Ko rāda Nitiša starta braucienu testi un kas būs viņa veiksmes faktori trasē, tiek noskaidrots jaunajā raidījuma sērijā.

Raidījumu “Ātruma cilts” piedāvā portāls “Delfi” sadarbībā ar “LMT Viedtelevīziju”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!