Pašreizējais Dakaras rallija čempions spānis Nani Roma ("MINI") un portugāļu motobraucējs Elders Rodrigešs otrdien uzvarēja Dakaras rallija devītajā posmā.

Vieglo automobiļu klasē 450 kilometrus garo speciālo ātrumposmu pirmais noslēdza Roma, turklāt arī pārējās vietas pirmajā trijniekā aizņēma sportisti ar "MINI" - kopvērtējuma līderis un 2011.gada sacensību uzvarētājs Nasers al Atija zaudēja sešas ar pusi minūtes, bet gandrīz 16 minūtes no Romas atpalika krievu sportists Vladimirs Vasiļjevs.

Kopvērtējumā tagad al Atija jau par 23 minūtēm un 58 sekundēm apsteidz "Toyota" braucēju Žinelu de Viljēru, savu pārsvaru palielinot par 15 minūtēm. Savukārt gandrīz 40 minūtes Al Atijam zaudē trešajā vietā esošais Saūda Arābijas sportists Jazīds Alradži, kurš arī brauc ar "Toyota".

Tikmēr motobraucēju klasē otrdien Rodrigess par trim minūtēm un 51 sekundi apsteidza savu tautieti un komandas biedru "Honda" rindās Po Gonsalvešu.

Savukārt trešais palika kopvērtējuma līderis Marks Koma no Spānijas (KTM), kurš ir četrkārtējais un reizē arī esošais Dakaras rallija uzvarētājs.

Kopvērtējuma tagad Komas pārsvars pār Gonsalvešu sarucis līdz piecām minūtēm un 28 sekundēm, bet trešajā vietā esošais Pavlo Kintanilja no Čīles (KTM), kurš uzvarēja pirmdienas etapā, jau zaudē 27 minūtes.

Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometru sacensībās, kuru maršruts vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms sestdien Buenosairesā.

Arī šogad sportisti sacenšas 13 ātrumposmos.

"Dakaras" rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, septīto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!