Pasaules rallija čempionāta (WRC) 2021. gada sezona tā tradicionālajā starta posmā Montekarlo tika uzsākta ar Somijas pilota Tēmu Suninena avāriju jau pirmajā ātrumposmā.

Tēmu Suninens ar stūrmani Miko Markulu 20,58 kilometrus garajā ātrumposmā pretendēja uz ātrāko laiku. Taču soma vadītā "Ford Fiesta WRC" nepilnu kilometru pirms posma beigām slapjajos laikapstākļos pēc saskaršanās ar valni uzmeta kūleni, izlidojot no trases.

Suninena vadīto automobili "M-Sport" komanda nespēja salabot pirms piektdienas ātrumposmiem, bet abi autosportisti avāriju pārdzīvoja bez traumām.

"Izstājušies pēc pirmā ātrumposma," sociālajā vietnē "Twitter" raksta Suninens, "un ļoti vīlušies. Žēl, ka šādi sākām sezonu. Pazaudēju līniju, uzbrauca uz vaļņa, apvēlu "Fiestu" un ielidoju grāvī. Par laimi mums viss ir kārtībā, bet mašīnai diemžēl gan nav. Man ir žēl komandas priekšā."

Igaunijas autosportists Ots Tanaks uzvarēja gan ātrumposmā, gan bija vadībā pēc pirmās dienas, bet pēc pieciem aizvadītiem ātrumposmiem kaimiņvalsts pārstāvis atkāpies uz trešo pozīciju. Pirmo vietu pagaidām ieņem francūzis Sebastjēns Ožjē.

Šobrīd paredzēts, ka 2021. gada WRC sezona būs 12 posmus gara. Jau ziņots, ka tās kalendārā iekļauts arī Ziemeļsomijā plānotais "Arktiskais rallijs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!