Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem pirmā posma - Francijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien savos braucienos uzvaras izcīnīja deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, kā arī beļģis Joriss Hendrikss ar latvieti Kasparu Liepiņu.

Pirmajā grupā, kurā labākie bija Vilemsens/Kurpnieks, no Latvijas pārstāvjiem vēl ceturtajā vietā finišēja Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar Kasparu Stupeli.

Savukārt otrajā grupā triumfēja Hendrikss/Liepiņš, trešā palika Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks, bet tikai astotie bija pagājušā gada pasaules vicečempioni Jānis un Lauris Daideri.

Sacīkstes tiks aizvadītas svētdien.

Kā ziņots, starpsezonā vairāki Latvijas kantētāji kļuva par pāriniekiem spēcīgiem pilotiem, tāpēc praktiski visas piecas ekipāžas ar Latvijas pārstāvjiem šogad varēs cīnīties par visaugstākajām vietām.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā par pasaules čempionu kļuva Vilemsens, kurš startēja kopā ar beļģi Svenu Ferbrigi, bet Daideri tika pie augstākā sasnieguma karjerā.

Šogad pasaules čempionātā plānoti 11 posmi un 12.augustā sportisti arī viesosies Latvijā, kad sacensības tiks aizvadītas Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!