Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viljamsu ģimene pēc šīs nedēļas nogales pilnībā pametīs Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu "Williams", kuru 1977. gadā dibināja Frenks Viljamss.

Kopš 2013. gada komandu vadīja Frenka Viljamsa meita Klēra, kura ceturtdien paziņoja, ka pēc šajā nedēļas nogalē gaidāmā Itālijas "Grand Prix" atkāpsies no sava amata.

"Cerēju saglabāt Viljamsu ģimenes mantojumu nākamajām paaudzēm, taču vairāku apstākļu dēļ biju spiesta pārdot komandu. Komanda un mūsu cilvēki manai ģimenei vienmēr bijuši pirmajā vietā, tāpēc tas bija absolūti pareizs lēmums," pauž Viljamsa.

"Williams" komanda Konstruktoru kausā triumfējusi deviņas reizes un tikusi pie septiņiem individuālajiem čempiontituliem, dominējot lielu daļu no astoņdesmitajiem un deviņdesmitajiem gadiem.

Tiesa, savu pēdējo uzvaru posmā tā izcīnīja 2012 .gadā, kad Spānijas "Grand Prix" pirmais finišēja Pastors Maldonado, bet pēdējos gados tā ir starp vājākajām F-1 komandām. Pēdējā gada finansiālie zaudējumi lika meklēt jaunus investorus, pēc kuru piesaistīšanas tiks mainīta arī komandas vadība.

Pagājušajā mēnesī komanda tika pārdota ASV privāto investīciju kompānijai "Dorilton", kas solīja, ka saglabās vienības "Williams" nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!