Portugālē paredzētais posms pasaules čempionātā rallijkrosā Covid-19 izplatības dēļ pārcelts uz Spānijas ziemeļu metropoli Barselonu, trešdien ziņo Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Posms Portugālē bija plānots 10. un 11.oktobrī, bet valstī Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ pamatīgi apgrūtināta ieceļošana un izceļošana, kā rezultātā sacensības pārceltas uz Barselonu.

Par šādu lēmumu trešdien vienojās FIA, vietējie organizatori, Portugāles Automobiļu federācija, kā arī sacensību rīkotājkompānija IMG.

Ņemot vērā, ka Portugālē sacensību norise nav iespējama, konkrētais etaps pārcelts uz Barselonu, kur 17. un 18.oktobrī notiks divi etapi pēc kārtas.

Spānijā braucēji sacentīsies ne vien pasaules čempionāta "SuperCar" klasē, bet arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā priekšpiedziņas "Super1600" automašīnām.

Aizvadītajā nedēļas nogalē divi posmi pēc kārtas ar ierobežotu skatītāju skaitu notika Biķernieku trasē, bet sezonas turpinājumā etapi vēl paredzēti Beļģijā, Vācijā un jau pieminētajā Spānijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 166 punktiem ir Juhans Kristofersons, 149 punktus iekrājis Matiass Ekstroms, bet tālāk ar 117 punktiem ir Niklass Gronholms. Reinis Nitišs pagājušajā nedēļas nogalē nopelnīja 12 punktus, kas viņam dod 18.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!