Foto: Publicitātes foto

Trešais šāgada pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") posms risināsies Beļģijā, Metetas trasē, kas sportistus šogad sagaida nedaudz pārbūvēta un iespaidīgu ar 83 mašīnu konkurenci.

Metetas trase, kas atrodas 60 kilometrus uz dienvidiem no Briseles, "WorldRX'debitēja pērn, bet jau šogad tā ir pārbūvēta - pārveidots "džokera" aplis un ievesta papildus grants sekcija.

"Trases beigas ir izmainītas - tagad ieeja pēdējā līkumā pirms finiša ir uz grants seguma, izeja - uz asfalta," pēc iepazīšanās ar trasi stāsta "Olsbergs MSE" komandas līderis Reinis Nitišs, kurš pēc otrās vietas izcīnīšanas Hokenheimas trasē ir pacēlies uz piekto vietu čempionāta kopvērtējumā. "Manuprāt, Beļģijas trase tagad ir labāka."

"WorldRX" ieskaitē pastāvīgajiem 18 čempionāta pilotiem "Supercar" klasē pievienosies vēl 20 sportisti, bet "Super1600" klasē mūsu Jānim Baumanim ("SET Promotions") būs vēl 24 konkurenti.

Pēc pirmā "EuroRX" posma Portugālē Baumanis ir kļuvis par čempionāta kopvērtējuma līderi, taču pirmo no piektās vietas šķir tikai pieci punkti, līdz ar gaidāma sīva spēkošanās arī šajā sacīkstē. 2014.gadā Jānis Baumanis Metetas trasē izcīnīja uzvaru.

Beļģijā savu pirmo 2015.gada čempionāta posmu aizvadīs "TouringCar" klases dalībnieki, kuri uz starta solās būt skaitā 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!