Astoņkārtējais pasaules rallija čempionāta (WRC) uzvarētājs Sebastjans Lēbs aizvadītajā nedēļas nogalē uzvarēja Losandželosā notiekošajās "X-Games" rallijkrosa sacensībās, bet divi Somijas piloti Markuss Gronholms un Tomass Heikinens piedzīvoja smagas avārijas, vēsta ārzemju mediji.

Lēbu šajās sacensībās piedalīties izaicināja amerikāņu autosportists Treviss Pastrana un Lēbs izaicinājumu pieņēma. Bez šiem sportistiem sacensībās piedalījās arī tādi pazīstami braucēji, kā Gronholms, Kens Bloks, Taners Fausts.

Lēbs finālbraucienā jau no pirmā līkuma bija pirmajā pozīcijā un brauciena turpinājumā savu pozīciju saglabāja. Otrais finišēja Bloks, bet trešajā pozīcijā ierindojās Braiens Dīgans .

Tikmēr treniņos ļoti smagu avāriju piedzīvoja Heikinens, kurš ar savu vadīto "Ford Fiesta" nespēja pārlēkt tramplīnu un ar tās priekšu ietriecās rampā. Sportists avārijā guva vēdera savainojumu un lauza kreisās kājas potīti.

Savukārt Gronholms, kurš arī pilotēja "Ford Fiesta", lielā ātrumā piebrauca pārāk tuvu līkuma iekšmalai un ietriecās betona apmalē. Viņš tika nogādāts slimnīcā un ASV mediji ziņo, ka somu pilotam konstatēts asinsizplūdumu smadzenēs, taču pats to noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!