Foto: F64
Šajaā nedēļas nogalē, neskatoties uz ziemīgajiem laika apstākļiem, Ķegumā, "Zelta zirga" trasē kā ieplānots notiks Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa izcīņa motokrosā, informē sacensību rīkotāji.

Saistībā ar to, ka ziema atkāpjas negribīgi, mototrases "Zelta Zirgs" kvalitatīva sagatavošana sacensību organizatoram, "Baltijas Kausa Fondam" ir īsts izaicinājums. Katru dienu tiek veikts pašaizliedzīgs darbs, tīrot trasi un tai pieguļošās teritorijas no sniega, novadot no trases ūdeni un vedot klāt sausu grunti. Taču gan sportisti, gan skatītāji var būt pārliecināti, ka "Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa" Latvijas posms sestdien 13. aprīlī notiks atbilstošā kvalitātē sagatavotā trasē.

Otrais posms notiks 20. aprīlī Vīlandē, Igaunijā. Sākotnēji bija plānots, ka šogad seriālam pievienosies arī Lietuvas posms 14. aprīlī Pakruojis trasē, taču ieilgušās ziemas dēļ Lietuvas organizatori ir pieņēmuši lēmumu sacensības atcelt.

Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa izcīņas pirmā posma sacensības Ķegumā allaž pulcē lielu dalībnieku skaitu un šis gads nav izņēmums – paredzams, ka četrās motociklu klasēs startēs ap 150 motobraucēju no sepetiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Baltkrievijas. No Latvijas motobraucējiem redzēsim visus, kuri šīs nedēļas nogalē nepiedalās MX1 un MX2 pasaules čempionāta ceturtajā posmā un Eiropas junioru čempionāta (125 kub.cm) pirmajā posmā Itālijā.

Arī šoreiz gaidāms liels "motodesants" no Somijas – pērn startēja 64 somu motobraucēji un ap pussimta to būs arī šogad. Šīs nedēļas nogalē nenotiek pasaules čempionāta posms MX3 klasē, kā arī Eiropas čempionāta posmi mazajās un "Open" klasē, tā ka starp ārzemju motobraucējiem būs arī šo čempionātu potenciālie dalībnieki.

Sacensības 13. aprīlī Ķegumā risināsies četrās motociklu klasēs – 65 cm3, 85 cm3, MX2 un "Ope"n klasēs, jo īpaši liela konkurence prognozējama MX2 klasē, kurā uz 40 starta vietām finālbraucieniem šobrīd pieteikušies 58 sportisti. Tradicionāli interesants ir braucienu formāts – viens klasiskais brauciens (20 minūtes + 2 apļi), bet 2. un 3. brauciens risināsies supersprinta formātā – 8 minūtes + 1 aplis (izņemot 65 cm3 klasi). Papildus intrigu rada komandu jeb valstu vērtējums starp Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas motosporta federāciju komandām.

No pazīstamākajiem Latvijas motobraucējiem pieteikumos ir atrodami Dāvja Līva, Dāvja Ivanova, Toma Macuka, Kārļa Sabuļa, Laura Freiberga un Kristera Drevinska, kā arī vecmeistara Leona Kozlovska vārdi.

Starp ārzemju motobraucējiem vispirms ir jāpiemin 2012. gada Eiropas vicečempions "Open" klasē Romāns Morozovs no Ukrainas, igauņi Lauri Lehtlu un Ardo Kaurits, kā arī lietuvietis Vītauts Bučs.

Treniņu un kvalifikācijas braucienu sākums plkst. 8.30, bet pirmais finālbrauciens – plkst. 12.

Biļešu cenas: bērniem līdz 7 gadu vecumam un Latvijas invalīdiem – bez maksas, bērniem līdz 12 gadu vecumam un Latvijas pensionāriem – Ls 3, pārējiem – Ls 5. Auto stāvlaukums pie trases – Ls 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!