Foto: Publicitātes foto

Ziema nereti pārsteidz nesagatavotus gan Latvijas autobraucējus, gan ceļu uzturētājus, tāpēc uzņēmums "Getz Bros. & Co. (Latvia)" sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, apdrošināšanas kompāniju "Seesam Insurance AS", riepu ražotāju "Bridgestone" un Latvijas Autoinženieru asociāciju no 23. oktobra līdz 7. novembrim jau ceturto gadu pēc kārtas piedāvās bezmaksas pārbaudi tiem automašīnu mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā.

Piecas lietas, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā, un tiks pārbaudītas kampaņas laikā, ir šādas: akumulatora jauda, riepu spiediens, riepu protekotra dziļums, spuldžu intensitāte, vējstiklu slotiņas.

Ņemot vērā, ka pārbaudi veiks sertificēti autoinženieri – Latvijas Autoinženieru asociācijas biedri –, katram kampaņas dalībniekam tiks sniegti padomi drošas braukšanas apstākļu nodrošināšanai ziemā, kurus izstrādājuši Latvijas Autoinženieru asociācijas pārstāvji.

Katrs akcijas apmeklētājs pēc sava auto pārbaudes saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti, kas automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā autovadītājam ļaus jau informētam doties uz autoservisu, lai trūkumus laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai rudens un ziemas laika apstākļos.

Pirmā kampaņas norises diena – sestdien, 23. oktobrī, no plkst. 16 līdz 20, Rīgā, pie veikaliem "Maxima XXX" Deglava ielā 67 un Saharova ielā 20a.

Ar katru gadu palielinoties autovadītāju interesei par auto sagatavošanu drošiem braukšanas apstākļiem ziemā, pieaug arī kampaņas "Pārsteidz ziemu!" aktualitāte. Aizvadītajos trīs gados kampaņa izpelnījusies atzinību daudzu autovadītāju vidū –2012., 2013. un 2014. gadā kopumā pārbaudītas vairāk nekā 2000 automašīnas.

"Katram ir gadījies iekļūt satiksmes sastrēgumā, kura iemesls ir prozaisks – bojāts auto nobloķējis braukšanas joslu. Iespējams, pie vainas ir sīka tehniska ķibele, kuras novēršana prasītu vien piecas minūtes, ja vien defekts būtu konstatēts savlaicīgi. Tādēļ aicinu piedalīties šajā kampaņā, jo dalības lielākais ieguvums būs kvalificēts profesionāls padoms un, protams, sirdsmiers pirms ziemas sezonas," komentē Simons Kozlinskis, "Getz Bros. & Co. (Latvia)" valdes loceklis.

Kā liecina dati par 2014. gada kampaņā pārbaudītajām automašīnām, akumulatori ideālā darba kārtībā bija 55% kampaņas apmeklētāju automašīnu. Savukārt riepu tehniskā stāvokļa (spiediens un protektora dziļums) pārbaudē iegūtie dati uzrādīja, ka, lai garantētu drošu pārvietošanos ziemas apstākļos, 47% akcijas apmeklētāju auto nepieciešams nomainīt riepas.

Detalizētāku informāciju par kampaņas norises vietām un laikiem var uzzināt tematiskajā interneta mājaslapā "Pārsteidz ziemu!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!