Foto: Publicitātes foto
Autovadītājiem Rīgā arī šoruden būs iespēja bez maksas uzticēt savus auto profesionāliem autoinženieriem.

Autopiederumu izplatītājs "Getz Nordic" sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību "Seesam Insurance AS" un Latvijas Autoinženieru asociāciju rīko automašīnu bezmaksas pārbaužu akciju "Pārsteidz ziemu" pie "Maxima" lielveikaliem Rīgā.

Kampaņas mērķis ir nemainīgs – uzrunāt autovadītājus, īpaši uzsverot faktorus, kas ietekmē auto iedarbināšanu aukstā laikā un drošu pārvietošanos pa Latvijas ceļiem ziemas periodā. Šie faktori ir: akumulatora jauda, riepu spiediens, riepu protekotra dziļums, lukturu augstums, vējstiklu slotiņas. Iepriekšējā gada kampaņā tika pārbaudītas 650 automašīnas, bet septiņos gados – vairāk nekā četri tūkstoši.

Katrs akcijas apmeklētājs pēc sava auto pārbaudes saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti, kas automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā autovadītājam ļaus jau informētam doties uz autoservisu, lai trūkumus laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai rudens un ziemas laika apstākļos.

Sīkāka informācija par kampaņu, kā arī konkrētas pārbaudes vietas pieejamas mājaslapā Parsteidzziemu.lv. Kampaņa sāksies 19. oktobrī, no pulksten 15 līdz 20, pie veikala "Maxima XXX", Deglava ielā 67. Pēc tam "Pārsteidz ziemu" bezmaksas pārbaudes notiks 20., 21., 26., 27. un 28. oktobrī.

Kampaņas "Pārsteidz ziemu" dati savukārt liecina, ka Latvijas autovadītāji attiecībā uz savu spēkratu aprīkošanu ar ziemai atbilstošām riepām kļūst aizvien apzinīgāki. Tomēr, ņemot vērā neparasti siltos laika apstākļus, iespējams, ka oktobra nogalē daudzi auto vēl nebūs aprīkoti ar ziemas riepām. Kā liecina iepriekšējo gadu statistika, 59% autovadītāju pārbaudes speciālisti ieteikuši vecās ziemas riepas nomainīt, jo to protektors neatbilda oficiāli noteiktajam minimālajam dziļumam, proti 4 mm.

Kampaņā ik gadu tiek pievērsta uzmanība labas redzamības nodrošināšanai, pārvietojoties ar auto, tāpēc tika veikta pārbaude ne tikai auto spuldžu regulējumam, bet arī tam, vai lukturiem nepieciešama pulēšana, kas jo sevišķi ir aktuāla problēma vecāka gadagājuma automobiļiem, kā arī vai lukturi nav bojāti un tos ieteicams nomainīt.

Tāpat tiek veikta vējstikla slotiņu un akumulatora pārbaude. Ideālā stāvoklī parasti izrādās vien puse ar testeri pārbaudīto akumulatoru, kamēr 40% nepieciešama papildus uzlādēšana, bet vēl 12% – pilnīga nomaiņa.

"Septiņi gadi un vairāk nekā 4000 pārbaudītas automašīnas – tā ir statistika, ar kuru varam lepoties kampaņas "Pārsteidz ziemu!" ietvaros," saka "Getz Nordic" direktors Simons Kozlinskis. "Tieši tāpēc šogad "Getz Nordic" produkti – "Osram" auto spuldzes, "STP" autoķīmija un "Trico" vējstiklu slotiņas ir pamanāmi abos profesionālajos auto pārbaužu pasākumos Latvijā. Esam iesaistījušie gan Drošas braukšanas skolas rīkotajā auto pārbaužu kampaņā, kuras ietvaros visā Latvijā tika organizētas auto pārbaudes pie CSDD nodaļām un "Cirkle K" degvielas stacijām, gan arī turpinām "Pārsteidz ziemu" kampaņas tradīciju sadarbībā ar Latvijas Autoinženieru asociāciju un AS "Seesam Insurance"."

"Tādēļ aicinām autovadītājus uzticēties profesionāļiem, izmantot izdevību un bez maksas veikt savu auto pārbaudi pirms kārtējās ziemas sezonas, atceroties, ka satiksmes drošība atmaksājās vienmēr," mudina Kozlinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!