Foto: Publicitātes foto
Automašīna ir svarīgs ilgtermiņa ieguldījums – iegādājoties jaunu transporta līdzekli, jāņem vērā gan tās tehniskie parametri, gan arī uzturēšanas izmaksas. Ikviens vēlas iegādāties jaunu transporta līdzekli par iespējami zemāku cenu. Turpinājumā četri veidi, kā to izdarīt veiksmīgāk.

Izvērtējiet savas vajadzības

Teju ikvienam autovadītājam ir savs sapņu auto. Taču dažkārt tas neatbilst dzīvesveidam un braukšanas paradumiem. Lai ietaupītu naudu, nevajadzētu paļauties tikai uz savu gaumi vien – ir jāņem vērā arī transporta līdzekļa tehniskie parametri un to atbilstība Jūsu individuālām prasībām. Automašīna var izskatīties skaisti un pat ekskluzīvi, taču, ja braukšana ar to sagādās neērtības un izmaksās vairāk, nekā cerēts, diez vai prieks par šo pirkumu turpināsies pārāk ilgi.

Pirms aplūkojiet automašīnu piedāvājumu, izvērtējiet savas vajadzības. Cik bieži un pa kādiem ceļiem brauksiet? Vai Jums vajadzīgs ietilpīgs auto vai arī ar to dosieties pārsvarā darba braucienos? Kāds ir automašīnas iegādei un uzturēšanai atvēlētais budžets? Atbildes uz šiem jautājumiem palīdzēs skaidrāk definēt savas vajadzības un izvēlēties tam atbilstošu auto.

Dažkārt autovadītājs pieturas pie pārbaudītām vērtībām – izvēlas tādas pašas markas transportlīdzekli, kāds ir bijis iepriekšējais. Taču tas ne vienmēr ir gudrs lēmums – ir daudz labu automašīnu, kas ne vien var izrādīties iepriekšējam transporta līdzeklim līdzvērtīgs risinājums, bet pat pārspēt cerības, vienlaikus ļaujot ietaupīt! Šī iemesla dēļ ir vērts nevis koncentrēties uz vienu noteiktu marku vai modeli, bet domāt plašāk un būt atvērtam dažādām iespējām.

Nerīkojieties steigā

Pircējs, kuram transporta līdzeklis nepieciešams pēc iespējas ātrāk, pārdevējam ir īpaši izdevīgs, jo ir lielāka iespējamība, ka pircējs paļausies mirkļa emocijām un iegādāsies to automašīnu, kas viņam tiks piedāvāta pirmā. Taču, lai pirkums būtu pārdomāts, plānojiet to laicīgi, kā arī izvērtējiet vairākas iespējas – iepirkšanās steigā gandrīz vienmēr Jums izmaksās vairāk.

Salīdziniet vairākus piedāvājumus, aplūkojiet auto klātienē, veiciet izmēģinājuma braucienus. Nepaļaujieties uz emocijām – automašīna visbiežāk ir ilgtermiņa ieguldījums, kam jāapmierina prasības ne tikai izmēģinājuma brauciena laikā.

Izvēlieties izdevīgāko aizdevumu

Kā zināms, laba automašīna nav lēts prieks, tādēļ dažkārt tai vajadzīgs papildu finansējums. Daudzi izvēlas automašīnu iegādāties līzingā, tomēr tā nav vienīgā iespēja. Ja auto iegādei pietrūkst salīdzinoši nedaudz, noderīgs var būt arī patēriņa kredīts, ko šobrīd salīdzinoši vienkārši var noformēt internetā. Tam nav vajadzīgs ne galvojums, ne ķīla, turklāt pieejamas visdažādākās summas uz īsākiem un garākiem termiņiem. Protams, jāatceras, ka ikviens aizdevums ir atbildība, tādēļ pirms tam svarīgi izvērtēt savas iespējas. Jebkurā gadījumā pirms auto iegādes vērts salīdzināt vairākas opcijas, lai izvēlētos piemērotāko un lieki nepārmaksātu.

Kļūstiet informēts

Pirms izvēlieties savu jauno transporta līdzekli, ieteicams iepazīties ar informāciju gan par automašīnu tirgu, gan izvēlētā spēkrata tirgus vērtību. Pārliecinieties arī, kāda ir izvēlētā auto modeļa rezerves daļu pieejamība, ar kādām remonta izmaksām jārēķinās, kādi vēl aspekti būtu jāņem vērā, lai izvērtētu aktuālās izmaksas tuvākā un tālākā nākotnē.

Informāciju iespējams atrast internetā, kā arī konsultējoties ar speciālistiem. Dodieties uz uzticamu auto servisu un pajautājiet padomu tā darbiniekiem – viņi varēs norādīt uz niansēm, kam vajadzētu pievērst uzmanību, lai iegādātais auto un būtu labs un ekonomisks risinājums.

Automašīna mūsdienās daudziem kļuvusi par dzīves nepieciešamību. Taču, lai tā kalpotu labi un atbilstu visām vajadzībām, jāpievērš uzmanība dažādām niansēm un jāņem vērā savas vajadzības – gan praktiskās, gan finansiālās.

AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒRTĒJOT SAVAS IESPĒJAS ATMAKSĀT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!