Foto: Publicitātes foto

Kopuzņēmums "Baltic Storage Platform" attīsta, būvē un ekspluatēs īpaši augstas ietilpības akumulatoru krātuves Igaunijā un plašākā mērogā visās trijās Baltijas valstīs. Uzņēmuma "Mirova" kapitāla ienākšana, izmantojot enerģētikas pārejai izveidotu fondu, veicinās un paātrinās uzņēmuma attīstību.

Šīs spēkstacijas palīdzēs nodrošināt Igaunijas elektrotīkla stabilitāti un noturību, kā arī Baltijas valstu energoapgādes elektrotīklu stabilitāti un noturību, ņemot vērā to atvienošanu no Krievijas elektrotīkla un sinhronizāciju ar Eiropas elektrotīklu, kas plānota 2025. gadā.

Esot daļa no Eiropas oglekļa neitralitātes mērķiem 2050. gadam, jaunās stacijas arī ļaus Igaunijai sekmīgi pāriet uz 100% atjaunīgās enerģijas patēriņu līdz 2030. gadam. Šīs spēkstacijas nodrošinās līdzsvarošanas pakalpojumus, kas nepieciešami, lai elektroenerģijas tīkls pielāgotos nepastāvīgajiem enerģijas avotiem (vējam un saulei).

"Natixis Investment Managers" meitasuzņēmums "Mirova", kas nodarbojas ar ilgtspējīgiem ieguldījumiem, paziņojis par iesaistīšanos kopuzņēmuma "Baltic Storage Platform" kapitālā. "Baltic Storage Platform" 2023. gada augustā nodibināja "Corsica Sole", neatkarīgs saules enerģijas ražotājs un viens no enerģijas uzglabāšanas līderiem Eiropā, un "Evecon", vadošais atjaunojamās enerģijas attīstītājs Baltijas valstīs. Darījums nodrošina līdzekļus šīs struktūras ambīciju īstenošanai, kalpojot Baltijas valstu elektrotīkla pārveidei.

"Corsica Sole" un "Evecon" pagājušā gada 20. novembrī paziņoja par divu Igaunijas akumulatoru krātuvju būvniecības projektu īstenošanu 2025. gadā. To kopējā plānotā jauda ir 200 megavati, bet kapacitāte 400 megavatstundas, kas ir ekvivalents aptuveni 90 000 Igaunijas mājsaimniecību vidējam enerģijas patēriņam.

Būdams vadošais investors atjaunojamo energoresursu jomā, "Mirova", kas ir "Corsica Sole" akcionārs kopš 2021. gada un "Evecon" finanšu partneris kopš 2022. gada. Esošas sadarbības ietvaros "Mirova" organizēja tikšanos 2023. gada pirmajā pusē, lai "Corsica Sole" un "Evecon" varētu īstenot šo Baltijas valstu enerģētiskajai neatkarībai svarīgo projektu.

Kļūstot par kopuzņēmuma trešo akcionāru, "Mirova" sniedz finansiālu atbalstu "Baltic Storage Platform". Šis solis nodrošinās abu krātuvju nodošanu ekspluatācijā 2025. gadā un paātrinās citu projektu attīstību Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!