Foto: Publicitātes foto

Koncerna "Volkswagen" (VW) sastāvā ietilpstošā franču superauto marka "Bugatti" atguvusi pasaulē visātrākā superauto ražotāja titulu, pirmajam no visiem pārsniedzot simbolisko 300 jūdžu stundā (483 km/h) atzīmi. Uzlabotais "Bugatti Chiron" VW testa poligonā Vācijā paātrinājās līdz 304,773 jūdzēm stundā jeb 490,484 km/h, tādējādi tikai par nepilniem 10 km/h pietrūkstot līdz maģiskajai 500 km/h atzīmei.

Rekorda braucienam tika izmantots "Bugatti Chiron" superauto, ko pats ražotājs sauc par "sērijveida versijai tuvu prototipu". No standarta 1500 ZS jaudīgā modeļa šis atšķiras ar palielinātu jaudu – W16 motora veiktspēja ir palielināta līdz 1600 ZS. Tāpat tam būtiski uzlabota aerodinamika, īpaši virsbūves aizmugurējā daļā (tā ir par 25 cm garāka), kā arī uzstādīta ražīgāka izplūdes sistēma. Savukārt transmisija un pilnpiedziņas sistēma ir kā standarta "Chiron" modelim.

Līdz šim visātrākā superauto rekords piederēja zviedru "Koenigsegg Agera RS", kas 2017. gadā Nevadas štatā, ASV, paātrinājās līdz 277,87 jūdzēm stundā jeb 447 km/h.

"Bugatti" pēc šī sasnieguma sola, ka šī būs pēdējā dzīšanās pēc ātruma rekordiem, jo autoražotājs nākotnē koncentrēšoties "uz citām jomām".

Visticamāk, ar šo "sērijveida versijai pietuvināto prototipu" franču superauto zīmols demonstrē "Chiron" gaidāmo īpaši sportisko modifikāciju "Super Sport", kas varētu tikt prezentēta sērijveida izpildījumā jau tuvāko nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!