Foto: Publicitātes foto

"Chrysler" grupas automobiļu kvalitāte šobrīd tikai par mata tiesu atpaliek no japāņu autoražotājiem, kas vienmēr spīdējuši dažādos uzticamības reitingos, tāpēc klientiem vairs par to nav jāuztraucas, intervijā aģentūrai "Automotive News" norādījis "Chrysler" viceprezidents kvalitātes jautājumos Dūgs Bets.

"Kā etalonu esam izvirzījuši "Toyota" marku," intervijā skaidro Bets. ""Toyota" ir ļoti uzticami automobiļi. Uzskatu, ka esam ļoti tuvu šim līmenim, tāpēc nevienam nevajadzētu šaubīties, vai pirkt mūsu automobiļus," pārliecināts ir "Chrysler" kvalitātes šefs.

Aizvadītajā nedēļā "Chrysler" grupas automobiļi izcīnīja uzvaru četrās kategorijās no 21 ikgadējā kvalitātes indeksa aptaujā. "Dodge Dart" un "Durango", kā arī "Chrysler 200" kabriolets un "Town & Country" mikroautobuss (Eiropā – "Voyager") sasniedza augstāko rezultātu starp automobiļiem savā kategorijā, aptaujājot nepilnus 18 tūkstošus jaunu auto pircēju. Savukārt "Toyota" šajā aptaujā izcīnīja tikai divas pirmās vietas kādās kategorijās.

Pirms 2008. gada, kad "Chrysler" grupu iegādājās "Fiat" koncerns, šis amerikāņu autoražotājs spēja izcīnīt tikai vienu pirmo vietu kādā no 19 kategorijām.

Kā atklājis "Chrysler" kvalitātes šefs, tad pēc nonākšanas "Fiat" kontrolē, konveijera darbiniekiem atklātie defekti jānovērš turpat uz ražošanas līnijas, kaut arī tas nozīmē montāžas procesa aizkavēšanu.

"Neatkarīgās aptaujas un pētījumi liecina, ka vēl mazliet atpaliekam no "Toyota", un es nestrīdos," norāda Bets, kurš savulaik bijis kvalitātes šefs "Toyota" un "Nissan" autoražotājos.

"Chrysler" grupā ietilpst "Chrysler", "Dodge" un "Jeep" auto markas, kā arī "Ram", "Mopar" un "SRT" zīmoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!