Foto: Publicitātes foto

Britu blogeris Džo Akelīss ar BMW jauno 7. sērijas limuzīnu devās braucienā pa Lielbritāniju, lai pārliecinātos, cik ekonomiska ir šī automobiļa dīzeļa versija. Rezultāts izrādījās iespaidīgs – ar vienu degvielas tvertni ar šo auto var nobraukt attālumu, kas ir ekvivalents ceļa posmam no Rīgas līdz Hamburgai.

Braucienam tika izmantota "BMW 730Ld" modifikācija, kas ir šī limuzīna versija ar pagarināto riteņu garenbāzi. Šīs versijas limuzīns ir aprīkots ar trīslitru sešcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 265 zirgspēku jaudu un 620 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts ir sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Autoražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šim automobilim ir 5,7 līdz 7,1 litrs dīzeļa uz 100 km/h (WLTP ciklā). Tomēr britu blogerim izdevās uzrādīt ievērojami labāku rezultātu.

Pirms brauciena britu blogeris BMW 7. sērijas limuzīna degvielas tvertnē iepildīja 78 litrus dīzeļa un devās ceļojumā, kas izvērtās 14 stundas un 23 minūtes ilgs. Rezultātā ar vienu degvielas tvertni tika nobraukti 1450 kilometri. Brauciena vidējais ātrums bija 101 km/h, bet patēriņš – 5,37 litri uz 100 km.

Degvielas ekonomija "BMW 730Ld" sedanam izrādījusies iespaidīga, turklāt šī nav visekonomiskākā 7. sērijas limuzīna versija. BMW piedāvājumā ir arī "745Le xDrive" limuzīns, kas aprīkots ar hibrīda spēka agregātu un kā patēriņu ražotājs sola divu līdz 2,2 litru apmērā uz 100 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!