Foto: Publicitātes foto
Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) policija nomainījusi savu "Lamborghini Aventador LP700-4" superauto pret jaunu ķīniešu apvidus automobili "Hongqi E-HS9". Tas ir ne tikai pirmais elektromobilis AAE policijas patruļauto parkā, bet arī pirmais Ķīnas ražojuma automobilis. Tomēr visu varasiestādes autoparku elektrificēt Dubaijas policija neplāno.

Kā medijiem norādījis ģenerālmajors Halils Al Mansuri, Dubaijas policija "vienmēr tiekusies papildināt savu autoparku ar efektīviem un jauniem auto modeļiem". Elektriskais apvidnieks "Hongqi E-HS9" "uzlabos ceļu policijas darbu un palīdzēs sasniegt stratēģiskos mērķus satiksmes drošības uzraudzīšanā".

Elektriskais "Hongqi E-HS9", kas ir šīs ķīniešu markas flagmanis, attīsta 551 zirgspēka jaudu un līdz 100 km/h paātrinās 4,8 sekundēs – diezgan iespaidīgi dinamiskie raksturlielumi masīvam apvidniekam. Tas gan atpaliek no iepriekš izmantotā 2011. gada "Lamborghini" superauto, kas attīsta 700 ZS un līdz 100 km/h paātrinās 2,9 sekundēs.

Acīmredzot 10 gadus vecais "Lamborghini" bija savu mūžu jau nokalpojis. Tomēr AAE policijas autoparkā joprojām ir dažādi ekskluzīvi un ļoti dārgi superauto, piemēram, "Bugatti Veyron" un "Aston Martin One-77". Jaunais "Hongqi E-HS9", kas gabarītu ziņā ir salīdzināms ar "BMW X7", maksā aptuveni 100 tūkstošus eiro.

"Hangqi" ir Ķīnas koncerna FAW luksusa zīmols, kas AAE tirgū ienāca pirms trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!