Foto: Publicitātes foto

Eiropas neatkarīgā organizācija "EuroNCAP" drošības testos pārbaudījusi vienu no vispopulārākajiem un vislētākajiem elektromobiļiem Eiropā – "Renault Zoe". Šī elektroauto modernizētā versija drošības testos uzrādīja pilnīgu neaizsargātību gan pieaugušiem pasažieriem, gan bērniem. Rezultātā organizācija šim modelim piešķīra nulli zvaigžņu no piecām, atzīstot par nedrošu transportlīdzekli.

Trieciena testu ietvaros "EuroNCAP" speciālisti pārbaudīja šo elektromobili frontālajā un sānu triecienos. Tāpat eksperti izvērtēja gājēju drošību potenciālas sadursmes gadījumā ar šo automobili.

Drošības testu rezultātā pieaugušo drošība "Renault Zoe" salonā tika novērtēta ar 43 procentiem, bet bērnu drošība – ar 52%. Gājēji sadursmes gadījumā ir aizsargāti tikai par 41 procentu. Turklāt īpaši zemu novērtējumu tikai 14 procentu apmērā saņēma "Renault Zoe" elektroniskās asistentu sistēmas. "EuroNCAP" speciālisti īpaši atzīmēja, ka šim elektromobilim nav pat ekstremālās bremzēšanas sistēmas. Turklāt autovadītājs un pasažieri avārijas gadījumā, visticamāk, gūs nopietnas traumas.

"Renault Zoe" ir trešais pārdotākais jaunais elektroauto modelis šogad Eiropā. Realizācijas līderis ar vairāk nekā 100 tūkstošiem vienību ir "Tesla Model 3", kam seko "Volkswagen ID.3". Šī gada laikā līdz septembrim ir pārdoti jau vairāk nekā 45 tūkstoši "Renault Zoe" eksemplāru.

Atgādinām, ka pirmo reizi "EuroNCAP" pastāvēšanas 20 gadu vēsturē nulle drošībā tika piešķirta 2017. gadā "Fiat Punto" modelim. Gadu vēlāk šo anti-rekordu "Fiat" ražotājs atkārtoja vēlreiz, bet nu jau ar "Panda" modeli.

Detalizētu "EuroNCAP" atskaiti par "Renault Zoe" drošības testiem var izpētīt, klikšķinot šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!