Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" turpina zaudēt savas pozīcijas Eiropas tirgū. "Lada" automobiļu realizācija Eiropā krītas jau trešo gadu pēc kārtas – 2021. gadā vien pārdošanas apjomi sarukuši par ceturtdaļu.

Eiropas Savienībā "Lada" dīleri aizvadītajā gadā spējuši pārdot 1577 šīs krievu markas automobiļu, kas ir par 22,9 procentiem mazāk nekā gadu iepriekš. Jāatzīmē, ka "AvtoVAZ" ES tirgu oficiāli pameta vēl 2019. gadā, kad spēkā stājās stingrākas ekoloģiskās normas. Kopš tā laika ar "Lada" automobiļu tirdzniecību Eiropā nodarbojas "pelēkie" dīleri, kuri šos spēkratus iegādājas Krievija un pēc tam ieved Eiropas Savienības teritorijā.

Savukārt mājas tirgū Krievijā "Lada" automobiļiem klājas jūtami labāk. Neskatoties uz krīzi, ko izraisījis elektrisko pusvadītāju deficīts, 2021. gadā "AvtoVAZ" spējis realizēt vairāk nekā 350 tūkstošus jaunu automobiļu. Salīdzinājumā ar gadu iepriekš tas ir par 2,1 procentu vairāk, bet divi "Lada" modeļi Krievijā ieņem pirmo un otro vietu pārdotāko jauno modeļu reitingā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!