Foto: Publicitātes foto

Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā pirms 30 gadiem pamestā jaunu automobiļu dīlercentrā atrasti pamesti joprojām nelietoti 90. gadu FIAT, "Alfa Romeo" un "Peugeot" automobiļi. Šos spēkratus atklājis ēkas jaunais pircējs, kurš tos vēlas pārdot, lai atbrīvotu telpas.

Bankrotējušā dīlercentra ēkas jauno īpašnieku neinteresē tajā atrastie automobiļi, tādēļ viņš no tiem vēlas tikt pēc iespējas ātrāk vaļā. Šim nolūkam tika noalgota automobiļu tirdzniecības kompānija "Kaskote Calcos", kura 30 gadus nelietotos spēkratus nomazgājusi, iztīrījusi un pārliecinājusies par to tehnisko stāvokli.

30 gadus vēl ne reizi nelietotie automobiļi šajā dīlercentrā ir "FIAT Tipo", "Uno", "Duna", "Tempra" un "Ducato", kā arī "Alfa Romeo 33 Sport Wagon", "133" un "Peugeot 405".

Pagaidām šo automobiļu cenas netiek nosauktas, jo vēl norit to dokumentu sakārtošana. Pamatā tie ir ikdienišķi budžeta automobiļi, kuriem pat nelietotiem īpaši lielas vērtības šodien nav.

Vērtīgākais eksemplārs no iepriekšminētajiem ir "Alfa Romeo 33 Sport Wagon" universālis, kas varētu maksāt vairāk nekā 10 tūkstošus eiro. Piemēram, šobrīd Eiropā dārgākais šī modeļa eksemplārs lietoto auto tirgū ir ar 85 tūkstoš kilometru nobraukumu un par to īpašnieks prasa 8700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!