Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē spāņu sportiskās auto markas "Cupra" entuziastiem bija iespēja satikties īpašā pasākumā Biķernieku trasē. Tajā vienuviet pulcējās 125 "Cupra" automašīnas un vairāk nekā 300 viesi, kuri dažādās disciplīnās varēja izmēģināt sava spēkrata dotības trasē. Tāpat pasākuma apmeklētājiem tika dota iespēja iepazīties ar jauno "Cupra Formentor VZ5" ar 390 ZS.

Salidojuma dalībnieki varēja izmēģināt sava "Cupra" automobiļa spēkus četrās dažādās disciplīnās. Divās no disciplīnām autovadītāji varēja pārbaudīt sava dzelzs rumaka maksimālās spējas un varēšanu motosporta sacīkšu trasē, tā parūpējoties arī par kārtīgu adrenalīna devu. Šajos braucienos varēja piedalīties tikai pats braucējs, obligāti velkot ķiveri, lai garantētu drošību. Savukārt divās pārējās miermīlīgākās disciplīnās spēkratā varēja atrasties arī citi pasažieri, tā izbaudot aizraujošu braucienu pa Biķernieku trasi ģimenes un draugu lokā.

Turklāt visu līgu dalībniekiem bija iespēja piedalīties Drošas braukšanas skolā, izpildot dažādas figūras kartinga trasē. Savukārt pasākuma noslēgumā visi klātesošie "Cupra" auto īpašnieki devās trasē Draudzības braucienā un iespaidīgā kolonnā kopīgi veica piecus apļus.

Pasākumā "Cupra" autovadītājus trasē pavadīja vairākkārtējs Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis. Autosportists braucienu laikā atradās trasē, braucēju priekšgalā, tādējādi kontrolējot kustību un rūpējoties par drošību pasākumā. Sportiskās spāņu auto markas salidojumu vadīja "Cupra" zīmola vēstnesis Renārs Zeltiņš. Savukārt par pasākuma muzikālo atmosfēru rūpējās DJ Esoniq.

Līdztekus iepriekš minētajām aktivitātēm apmeklētāji varēja iepazīties ar jauno "Cupra Formentor VZ5". Tā ir ekskluzīva modifikācija, jo tā pieejama vien 7000 eksemplāros visā pasaulē, savukārt Latvijā pašreiz sastopami vien pieci šādi auto. Spēkrats ir aprīkots ar piecu cilindru benzīna dzinēju, kuram ir 390 ZS liela jauda un 480 Nm liels griezes moments. Tā dzinējs ir savienots ar septiņu pakāpju DSG divsajūgu pārnesumkārbu. Jaudīgais "VZ5" 100 km/h sasniedz vien 4,2 sekundēs. Modelis ir aprīkots arī ar īpašu drifta režīmu, kas paredzēts izmantošanai slēgtā trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!