Foto: Publicitātes foto / Vida Press

Krievijas okupētās Krimas Simferopolē pārdošanā nonācis 1989. gada izlaiduma "ZIL-4104" limuzīns, kas piederējis pirms dažām dienām aizsaulē aizgājušā PSRS pēdējā vadītāja Mihaila Gorbačova ģimenei. Automobilis ir saglabāts ļoti labā stāvoklī un oriģinālajā komplektācijā, par ko esošais īpašnieks prasa 20 miljonus Krievijas rubļu (330 tūkstošus eiro).

Esošajam īpašniekam Gorbačova ģimenes ZIL limuzīns pieder pēdējos 10 gadus. Kā norādīts pārdošanas sludinājumā, ziemas laikā šis padomju limuzīns vienmēr ticis glabāts siltā un labi vēdinātā garāžā. Vairāk nekā 30 gadus vecajam "ZIL-4104" šobrīd nobraukums ir nedaudz vairāk kā 73 tūkstoši kilometru.

Pārdošanas sludinājumam pievienotajās fotogrāfijās redzams, ka automobilis patiešām ir labā stāvoklī – virsbūves krāsas un lakas kārta ir bez defektiem, arī hromētās detaļas ir bez rūsas pazīmēm. Tikpat lieliskā stāvoklī ir arī ZIL limuzīna interjers – melnais ādas salons ar dabīgā koka dekoratīvajām detaļām un sarkano grīdas paklāju.

Kā norāda sludinājuma autors, automobilis saglabāts oriģinālajā stāvoklī, tam nav veikti kādi restaurācijas darbi, bet apkopes veiktas šī limuzīna ražotnes rūpnīcā "pie Sergeja".

"ZIL-4104" ir aprīkots ar 7,7 litru V8 benzīna motoru, kas attīsta 315 zirgspēku jaudu un kas ir sajūgts ar automātisko pārnesumkārbu.

Kāds cits šī modeļa limuzīns, kas 1999. gadā tika izgatavots kā pirmspēdējais šī modeļa eksemplārs, ideālā stāvoklī ar tikai 8000 km nobraukumu Krievijā jūnijā tika pārdots par 14 miljoniem rubļu (230 tūkstošiem eiro).

Mihails Gorbačovs pēc ilgstošas slimības 91 gada vecumā slimnīcā Maskavā nomira 30. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!