Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 20. janvārī, CSDD un Valsts policijas rīkotajā reidā Ikšķilē tika apturēts satiksmei bīstams kravas auto, kuram tika konstatētas četras "plikas" riepas.

Ņemot vērā, ka turpmākā dalība ceļu satiksmē šim spēkratam tika liegta, tam pavisam drīz transportlīdzekļa īpašnieks nomainīja visas četras riepas, un līdz ar to apturētais kravas auto atkal drīkstēja turpināt ceļu.

Šādos VP un CSDD kopīgi rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurzīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Par braukšanu laikposmā no 1. decembra līdz 1. martam ar transportlīdzekli, kas nav aprīkots ar ziemas riepām, vadītājam uzliek naudassodu 30 eiro apmērā.

Kaut arī transportlīdzekļu riepu vecums Latvijā nav ierobežots, tomēr CSDD autovadītājus aicina neizmantot riepas, kas ir vecākas par pieciem līdz sešiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!