Foto: Publicitātes foto

Īstenojot videi saudzīgas uzņēmējdarbības principu ieviešanu, "Omniva Latvija" savu autoparku papildinājusi ar pirmajiem elektroauto – diviem "Nissan Leaf" automobiļiem. Tie tiks izmantoti uzņēmuma personāla vajadzībām, dodoties ikdienā pie klientiem un sadarbības partneriem.

"Omniva" jau iepriekš testējusi arī elektroautomobiļus, kas paredzēti sūtījumu piegādei, tomēr šobrīd tirgū vēl nav pieejami tādi spēkrati, kas atbilstu "Omniva" sūtījumu transportēšanas vajadzībām elektroauto ietilpības un salīdzinoši nelielā nobraucamā attāluma ar vienu uzlādi dēļ.

"Meklējot veidus, kā nodrošināt videi saudzīgu uzņēmējdarbību, esam nolēmuši "Omniva" autoparku papildināt ar pirmajiem elektroauto mūsu uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Vidēji mūsu darbinieki mēnesī nobrauc ap 3000 km, izmantojot dīzeļdegvielu vai benzīnu. Turpmāk, veicot šo attālumu ar "Nissan Leaf" automobiļiem, varam neuztraukties par nodarīto kaitējumu dabai izplūdes gāzu emisijas saistībā. Ceram, ka nākamo pāris gadu laikā automobiļu ražotāji pielāgosies mūsu un vajadzībām, jo, raugoties ilgtermiņā, esam iecerējuši autoparku papildināt arī ar elektrobusiem sūtījumu transportēšanai," atklāj "Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

"Nissan Leaf" ir viens no pasaulē populārākajiem elektroautomobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!