Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdienas agrā rītā, 23. martā, ap pulksten 5.20 Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā 73, kāds pagaidām nenoskaidrots vīrietis servisu un garāžu kompleksā ļaunprātīgi aizdedzinājis vairākus automobiļus, īpašniekam nodarot zaudējumus vairāku desmitu tūkstošu eiro vērtībā.

Ugunsdzēsēji uz izsaukumu devās pulksten 5.54, kur dega četras vieglās automašīnas un angāra siena 10 kvadrātmetru platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 07.33.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja automobiļu saimnieks Sandris, ļaunprātīgā dedzināšana ir iemūžināta teritorijas videonovērošanas kamerās, kuru ieraksts ir iesniegts policijā. Video redzams, kā vīrietis piegājis pie "Subaru" automobiļa priekšdaļas, izlējis kādu šķidrumu, aizdedzinājis to, pagaidījis, kad liesmas pieņēmušās spēkā un tad aizbēdzis.

Angāra ārpusē nodedzis "Mercedes-Benz Viano" mikroautobuss, "Subaru Impreza WRX" sportiskais sedans, kā arī sportiskā kupeja "Audi S5". Savukārt angārā atrodas dragreisa sacensībām pārbūvēts "Audi S2", kā arī "Audi S4" (B5) un "Audi A4 quattro" (B5), kā arī dragreisa sacensību starta signāla sistēma, kāda Latvijā ir vienīgā.

Šobrīd gan saimnieks vēl nav gājis skatīties, kas noticis ar šiem angārā esošajiem auto un tehniku, jo "viss ir tumšs un sāpošs… cilvēks ir zaudējis visu, pie kā gadiem ir strādājis.
Skāde ir mērāma vairākos desmit tūkstošos eiro".

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri var sniegt izmeklēšanai noderīgu informāciju, zvanot pa tālruņa numuru 110. Anonimitāte tiek garantēta. Savukārt automobiļa saimnieks jebkādas noderīgas informācijas gadījumā aicina zvanīt 27878036.

"Ir nodedzis sporta auto, kura vērtība ir grūti sarēķināma naudā, šo nekompesēs nekas – tikai vainīgā notveršana atvieglos emocionālo stāvokli," rezumē Sandris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!