Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecībā Vācijā nonācis padomju apvidnieks "UAZ-469" jeb "bobiks" turklāt vēl militārajā versijā. Šis armijas bezceļnieks ražots 1986. gadā un padomju laikos tika izmantots Vācijas teritorijas austrumdaļā (VDR) kā militārais sakaru transportlīdzeklis.

Neskatoties uz 34 gadu vecumu, šim "bobikam" ir tikai 1637 kilometru nobraukums. Šobrīd tas atrodas Vācijas pilsētā Radeboilā (aptuveni 10 kilometru attālumā no Drēzdenes) un tam ir līdz 2021. gadam derīga tehniskā apskate, kas izieta Vācijā.

Šis "UAZ-469" kalpoja kā VDR armijnieku sakaru transportlīdzeklis – tam joprojām saglabājušās divas antenas uz jumta un ar to saistītais speciālais papildu aprīkojums automobiļa salonā.

Par šo apvidnieku ar vēsturi pašreizējais īpašnieks prasa astoņus tūkstošus eiro.

"UAZ-469" ir aprīkots ar 75 zirgspēku jaudīgu 2,4 litru benzīna dzinēju, kas sajūgts ar četrpakāpju manuālo pārnesumkārbu, vilkmi novadot uz visiem četriem riteņiem.

"UAZ-469" ražošanā nonāca 1972. gadā un joprojām Krievijā bez būtiskām izmaiņām tiek ražots kā "UAZ Hunter" modelis. Tā ražošana tika pārtraukta 2015. gadā, bet jau pēc gada atkal atjaunota saistībā ar "lielu pieprasījumu no klientiem, kuri vēlas uzticamu un praktisku apvidus automobili".

VDR jeb Vācijas Demokrātiskā Republika bija sociālistiska valsts mūsdienu Vācijas teritorijas austrumdaļā, kas pastāvēja no 1949. līdz 1990. gadam. 1989. gadā, sabrūkot PSRS kontrolei pār Austrumu bloku, komunisti drīz zaudēja varu, un 1990. gada 3. oktobrī VDR pievienojās Vācijas Federatīvajai Republikai, veidojot mūsdienu Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!