Foto: Shutterstock

Jāņi daudz biežāk nekā Līgas iekļūst dažādos negadījumos un arī viņiem izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības ir krietni lielākas, atskatoties uz aizvadītā gada datiem, secinājuši apdrošināšanas sabiedrības BTA speciālisti.

Pie auto stūres septiņreiz pārgalvīgāki ir Jāņi – pērn saņemti 139 OCTA un 235 KASKO apdrošināšanas pieteikumi no Jāņiem, savukārt Līgas iesniegušas attiecīgi 16 un 35 pieteikumus.

Lielākā izmaksātā summa Jānim par OCTA gadījumu bijusi 8050 eiro apmērā, bet cits Jānis saņēmis izmaksu KASKO atlīdzības pieteikuma gadījumā 6606 eiro apmērā.

Kāda no Līgām par OCTA apdrošināšanas atlīdzības pieteikumu saņēmusi divreiz mazāku summu nekā Jānis – 4049 eiro, bet par KASKO gadījumu 4066 eiro.

Kā katru gadu, arī šogad pirms Līgo svētkiem Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sākusi kampaņu, mudinot kārtīgi izgulēties, pirms sēsties pie stūres pēc svētkiem.

CSDD pētījums par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret braukšanu reibumā liecina, ka gandrīz trešdaļa aptaujāto no auto vadīšanas atturētu cilvēku, kurš ir lietojis alkoholu arī nelielā daudzumā. Puse respondentu neļautu braukt cilvēkam, kas izdzēris divas glāzes vīna vai alus. Tomēr satraucošs ir fakts, ka katrs piektais autovadītājs uzskata, ka iereibis cilvēks pats spēj novērtēt, vai viņš var vai nevar sēsties pie stūres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!