Foto: Publicitātes foto

Koncerns "Jaguar Land Rover" (JLR) prezentējis savu jauno globālo stratēģiju "Reimagine". Galvenais uzsvars JLR koncernā tiks likts uz elektrifikāciju, turklāt "Jaguar" marka pilnībā uz elektropiedziņu pāries 2025. gadā.

Nākamos piecus gadus JLR veltīs pārējai uz ekoloģiski tīru mobilitāti, bet 2039. gadā plāno kļūt par pilnībā klimatneitrālu autoražotāju. Tāpat "Reimagine" stratēģija paredz "Jaguar" markas pilnīgu "atdzimšanu", kas jau šīs desmitgades vidū atteiksies no iekšdedzes dzinējiem un piedāvās tikai elektromobiļus. Šim nolūkam tiks izveidota jauna modeļu gamma ar spilgtu dizainu un modernām tehnoloģijām, bet "XJ" modeļa elektriskās versijas tajā nebūšot.

2030. gadā visi jaunie "Jaguar" modeļi būs simtprocentīgi elektriski. Un arī aptuveni 60 procenti "Land Rover" automobiļi ap to laiku būs ar elektropiedziņu. Nākotnes apvidus automobiļu pamatā tiks izmantota kāda no divām platformām – "Modular Longitudinal Architecture" (MLA) un "Electric Modular Architecture" (EMA) –, kuras cita starpā ir pielāgotas hibrīda sistēmām. Tomēr "Jaguar" pamatā būs sava arhitektūra. Pirmais simtprocentīgi elektriskais "Land Rover" tiks prezentēts 2024. gadā, bet gadu vēlāk tam pievienosies vēl pieci tamlīdzīgi modeļi.

"Reimagine" stratēģija paredz optimizēt ražošanu un radīt lokālas piegādes ķēdes. Atteikšanās no vairuma platformu un unifikācija ļaušot efektīvāk izmantot esošās ražošanas jaudas un paaugstināt kvalitātes standartus.

Tāpat JLR šobrīd izstrādā ar ūdeņradi darbināmus elektromobiļus – šādi izmēģinājuma prototipi uz Lielbritānijas ceļiem nonāks tuvākā gada laikā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!