Foto: F64

Ziemai sākoties, uzmanība jāpievērš ne tikai sava auto riepām, bet arī akumulatoram, svecēm un kvēlsvecēm, lai dzestros ziemas rītos negadītos neplānoti pārsteigumi, atgādina "Kia" oficiālā pārstāvja Latvijā "Forum Auto" eksperti.

Problēmas ar akumulatoru var rasties pēkšņi, temperatūras stabiņam noslīdot zemāk par nulli, tādējādi radot akumulatoram pārāk lielu slodzi. Tāpēc "Forum Auto" servisa meistars Raimonds Tiļuks aicina visus autovadītājus, kas vēlas pienācīgi sagatavoties ziemai, atvēlēt savu laiku arī akumulatora spēju pārbaudei.

"Akumulatoru kapacitāte ir dažāda, un automašīnai nepieciešams tāds akumulators, kādu nosaka ražotājs, vai arī nedaudz jaudīgāks. Ļoti svarīgs rādītājs ir arī starta strāva, kas arī nodrošinās, vai akumulators griezīs no rīta vai nē. Lētāku marku akumulatoriem var gadīties, ka ir mazāka šī starta strāva nekā analoģiskam dārgākam akumulatoram," skaidro Tiļuks.

Ja automašīna aprīkota ar benzīna motoru, papildus akumulatora pārbaudei eksperts iesaka pārliecināties arī par aizdedzes sveču nolietojumu, jo arī tās var kļūt par iemeslu, kāpēc pie zemākas temperatūras auto būtu grūtāk iedarbināms.

"To, ka sveces nedarbojas līdz galam pienācīgi, var nojaust, piemēram, sekojot līdzi degvielas patēriņam –, ja kāda svece nedarbojas, degvielas patēriņš ievērojami palielinās," norāda eksperts. Protams, tas neizslēdz faktu, ka arī ar dīzeļmotoru aprīkotajiem auto būtu ieteicams pārbaudīt sveces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!