Ķīnas valdība plāno atjaunot vienu no senākajām automobiļu markām valstī – "Shanghai". Pirmais šīs atjaunotās markas modelis gaidāms tuvākā pusgada laikā, vēsta "China Car Times".

Kompānija "Shanghai Auto Works" sākotnēji nodarbojās ar kravas automobiļu ražošanu, bet 1958. gadā pārgāja uz vieglo auto ražošanu ar "Phoenix" marku. Sešus gadus vēlāk šo marku pārdēvēja par "Shanghai" un līdz ar "Hong Qi" markas automobiļiem tika izmantoti valsts vadošo amatpersonu vajadzībām nepieciešamajiem transportlīdzekļiem. Ķīnas valdība priekšroku deva "Hong Qi" produkcijai, bet "Shanghai" modeļus izmantoja ārvalstu oficiālo delegāciju pārvadāšanai un taksometru parkam.

1985. gadā "Shanghai" izveidoja kopuzņēmumu ar "Volkswagen". Savukārt 1991. gadā automobiļu ražošanu ar šo marku pārtrauca. "Shanghai" markas pastāvēšanas laikā kopumā tika izgatavoti 80 tūkstoši automobiļu.

Rezultātā uz "Shanghai" bāzes tika izveidots valsts koncerns SAIC, kas pēc izlaides apjomiem šobrīd ir vislielākais autoražotājs Ķīnā.

Atjaunot "Shanghai" auto marku Ķīnas valdība nolēmusi saistībā ar to, ka vidēja līmeņa amatpersonas turpmāk drīkstēs braukt ar spēkratiem, kas nav dārgāki par 180 tūkstošiem juaņu (15 336 lati) un kuru motora tilpums nav lielāks par 1,8-litriem. Līdz šim šādas amatpersonas drīkstēja pirkt automobiļus cenā līdz 250 tūkstošiem juaņu (21 300 latu) un ar dzinēja tilpumu līdz diviem litriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!