Foto: Publicitātes attēli
Ķīnas kompānija "Zhejiang Youngman" mēģinās atjaunot bankrotējušo autoražotāju "SAAB", ieguldot tajā aptuveni piecus miljardus zviedru kronu (399,5 miljoni latu), vēsta vietējais izdevums "Dagens Industri" ar atsauci uz anonīmu avotu.

Gaidāms, ka nākamnedēļ ķīniešu kompānijas valdes priekšsēdētājs un īpašnieks tiksies ar "SAAB" īpašnieku, kompāniju "Swedish Automobile", lai apspriestu iespējamā darījuma detaļas.

Ķīnieši paredzējuši montēt jaunās paaudzes "SAAB 9-3" modeļus, kas būtu izgatavoti uz zviedru autoražotāja jaunās platformas "Phoenix" (sk. galerijā tā konceptu). Ražošanu šim modelim varētu uzsākt jau 15 nedēļas pēc darījuma parakstīšanas.

Darījuma veiksmīgas noslēgšanas gadījumā koncerns "General Motors" (GM) nevarēs traucēt ķīniešiem ražot jaunos "SAAB", jo "Phoenix" neizmanto nekādas šīs amerikāņu korporācijas tehnoloģijas vai zinātību (know-how). Iepriekš tieši GM bažas par iespējamo apdraudējumu tā tehnoloģiju licenču aizsardzībai lika joprojām "SAAB" "zelta akciju" turošajam amerikāņu koncernam bloķēt divus iespējamos "SAAB" glābšanas mēģinājumus ar ķīniešu kapitālu.

Jau ziņots, ka "SAAB" jau sākotnēji bija paredzējis "Phoenix" platformu izmantot nākamās paaudzes "9-3" modeļa pamatā. Tāpat šo šasiju saīsinātā veidā bija plānots izmantot kompaktā "9-2" modeļa pamatā, kā arī iecerētā "9-7" luksusa sedana pamatā.

Arī vietējās arodbiedrības atbalsta ķīniešu plānu "SAAB" darbības atjaunošanā, uzsver "Dagens Industri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!