Foto: Publicitātes attēli

Krievijas politiskajai elitei paredzētos automobiļus, kuri šobrīd zināmi kā projekts "Kortežs", sērijveida versijā sauks "Aurus", kas ir saliktenis no latīņu vārdiem "aurum" (zelts) un "Russia" (Krievija), jo abi šie vārdi simbolizē "varenību, meistarību, pārākumu un uzplaukumu".

Par šo automobiļu nosaukumu kļuvis zināms no Centrālā zinātniski pētnieciskā automobiļu un motoru institūta (NAMI) patenta iesnieguma, kurā ir arī "Aurus" logotips un emblēmas. Zināms, ka NAMI izstrādā projekta "Kortežs" automobiļus, tostarp nesen patenta pieteikumā atklāto mikroautobusu politiskās elites transportēšanai, tomēr pieteikumā netiek precizēts, kādi tieši automobiļi iegūs jauno preču zīmi. NAMI arī vietējiem medijiem to neatklāj.

Saskaņā ar patenta pieteikumu autori uzskata, ka visas zeltam piemītošās simboliskās vērtības ir attiecināmas arī uz Krievijas valsti – "vārds "aurum" simbolizē varenību, meistarību, pārākumu un uzplaukumu. Salikteņa galotne "rus" sasaista iepriekšminētās īpašības ar mūsu valsti". Savukārt "Aurus" markas emblēma būs četru staru zvaigzne, kas simbolizē "izvēlētā ceļa pareizību".

NAMI jau iesniedzis patenta pieteikumu ar projekta "Kortežs" mikroautobusu. Tāpat augustā tika parādīts NAMI un "Porsche Engineering" izstrādātais dzinējs Krievijas prezidenta topošajam jaunajam limuzīnam. Vēl zināms, ka projekta "Kortežs" automobiļi jau veiksmīgi izmēģināti neatkarīgos trieciena testos Vācijā, kur vērtējumā ieguvuši piecas zvaigznes no piecām.

Projekta "Kortežs" automobiļi, kuri, visticamāk, iegūs "Aurus" nosaukumu, sērijveida ražošanā nonāks 2017. gadā, bet publiski Krievijas prezidenta jaunais limuzīns pirmo reizi tiks parādīts 2018. gada maija inaugurācijas pasākumā. Pašlaik tiek lēsts, ka Krievijai šis projekts izmaksās 9 līdz 12 miljardus rubļu (130 līdz 172 miljonus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!