Foto: AFP/Scanpix

Beidzot "Amazon" paziņojis, cik Latvijā maksās oficiālā pieeja jaunajam automobiļu raidījumam "The Grand Tour", ko veido "TopGear" ("Gāzi grīdā!") bijušie vadītāji Džeremijs Klārksons, Ričards Hamonds un Džeimss Mejs. Latvijā un citās pasaules valstīs, kurās nav pieejams "Amazon Prime" serviss, oficiāla pieeja "The Grand Tour" raidījumam u.c. "Amazon Prime" oriģinālajam saturam būs par samērā saprātīgu cenu.

Latvijā abonements pirmajam pusgadam maksās 2,99 eiro mēnesī. Savukārt pēc pirmā pusgada – 5,99 eiro mēnesī. Ņemot vērā, ka "The Grand Tour" vienā sezonā ir 12 raidījumi, tie ir trīs mēneši, kurus būs nepieciešams abonēt, jo jauns raidījums iznāk reizi nedēļā – katru piektdienu. Tāpat abonentam ir pieejams viss arhīvs (līdz šim neredzētās "The Grand Tour" sērijas), kā arī iespēja tās lejupielādēt, lai vēlāk tās skatītos bez interneta pieslēguma.

Šobrīd ēterā jau ir nonākušas četras "The Grand Tour" sērijas, pirmajā sezonā palikušas vēl astoņas, kuras iznāks tuvāko divu mēnešu laikā. Tādējādi oficiāli visas "The Grand Tour" sērijas noskatīties izmaksās, abonementu nopērkot šodien, nepilnus sešus eiro jeb 50 eirocentus par vienu sēriju – par tādu naudu pat alu nevar nopirkt!

"Amazon Prime" abonēšanu var pārtraukt jebkurā brīdī. Ja vēlaties "The Grand Tour" visas sērijas oficiāli noskatīties īpaši lēti, tad izvēlieties abonentu pirkt pēdējā mēnesī (nākamā gada februārī), kad iznāks pirmās sezonas pēdējā sērija, tad izmaksas par vienu sēriju būs 2,99 eiro dalīts ar 12 jeb 25 eirocenti par sēriju!

Iespējams, "Amazon" tik demokrātiskas cenas ieviesis, jo "The Grand Tour" ir nelegāli vislejupielādētākais TV šovs interneta vēsturē. Pat samērā neliela samaksa ļautu "Amazon" iekasēt miljonus, kas citkārt aiziet gar degunu pirātisma dēļ. Turklāt "Amazon Prime" servisā "The Grand Tour" pieejams līdz 4K izšķirtspējā.

Vēl "Amazon Prime" servisā ir pieejami tāds populārs oriģinālsaturs kā "The Man in the High Castle", "Mozart in the Jungle", "Transparent", kā arī virkne dažādu populāru kinofilmu, multfilmu un TV šovu. Tas viss ir pieejams par iepriekšminēto ikmēneša samaksu.

Abonēt "Amazon Prime" servisu Latvijā var interneta mājaslapā primevideo.com. Tāpat šī servisa saturu var skatīties uz "Android" un "iOS" viedtālruņiem un planšetdatoriem, spēļu konsolēm, kā arī viedtelevizoriem, kuros ir "Amazon Prime Video" aplikācija.

"TopGear" bijušo vadītāju trijotne ar "Amazon" līgumu ir noslēgusi uz trim gadiem par 36 raidījuma sēriju radīšanu. Visticamāk, nākamā raidījuma sezona ēterā nonāks nākamā gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!