Foto: Privātais arhīvs

Lai arī Mairis Briedis savu jauno BMW saņēma aptuveni pirms pusgada, tikai tagad Latvijas labākajam bokserim bija izdevība ar to izbraukt dzimtenes plašākās ārēs. Šajā nedēļas nogalē Briedis bija devies apceļot Latgali.

"Vairāk nekā pusgadu jaunajam auto bija jāgaida lielāks izbrauciens pa Latviju, un šodien beidzot sanāca pilns komplekts – pirmais sniegs, netīri ceļi un Latgales apceļošana," sestdien rakstīja Briedis, publicējot arī fotogrāfiju no degvielas uzpildes stacijas Kārsavā.

Jau rakstījām, ka šogad Briedis no sava "BMW X5 M50d" (ar individualizēto numurzīmi "BOXER") ir pārsēdies uz jaunu BMW 6. sērijas "Gran Turismo" (ar ierindas numurzīmi). Jaunais spēkrats ir versijā "630d xDrive" – šis pilnpiedziņas automobilis ir aprīkots ar 260 ZS jaudīgu trīslitru dīzeļdzinēju. BMW 6. sērijas "Gran Turismo" (G32 – rūpnīcas indekss) ir ideoloģiskais pēctecis līdzšinējam 5. sērijas "Gran Turismo" (F07).

Brieža iepriekšējais BMW bija jaudīgāks – "X5 M50d" (F15) bija aprīkots ar trīslitru sešcilindru dīzeļdzinēju. Šis motors ar trim turbīnām attīsta 381 zirgspēku un 740 ņūtonmetrus, ļaujot apvidniekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 5,3 sekundēs.

33 gadus vecais bokseris medijiem stāstīja, ka viņu vienmēr ir vilinājusi tehnika, bet pie auto stūres pirmo reizi piesēdies 19 gadu vecumā, kad tētis uzdāvinājis mašīnu. Tad arī ieguvis autovadītāja apliecību. Tagad jau ir uzkrāta zināma braukšanas pieredze, savu braukšanas stilu sportists raksturo kā vidēji ātru.

View this post on Instagram
A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on Nov 24, 2018 at 5:22am PST
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!