Foto: Publicitātes foto

Autoražotāju alianse "Renault-Nissan" parakstījusi vienošanos ar informācijas tehnoloģiju gigantu "Microsoft", kā ietvaros tiks strādāts pie internetam pieslēgtajām tehnoloģijām un mākoņservisiem automobilī. Šīs tehnoloģijas tiks ieviestas vairāk nekā 10 jaunos "Renault-Nissan" alianses automobiļos, kas tirdzniecībā nonāks vēl līdz 2020. gadam.

Jaunās tehnoloģijas tiks izstrādātas uz "Microsoft Azure" servisa bāzes. Šīs serviss saprot ne tikai dažādas programmēšanas valodas, bet arī operētājsistēmas. Ar šīs tehnoloģijas palīdzību "Renault-Nissan" vēlas saviem klientiem sniegt iespēju "uzlabot darba produktivitāti, kad, braucot automobilī, atbrīvojas tam laiks".

Vēl "Renault-Nissan" un "Microsoft" vēlas izstrādāt multimediju sistēmu, kura ļaus, piemēram, personalizēt iestatījumus katram autovadītājam, iegūt sistēmas atjauninājumus bezvadu režīmā, distancēti pārbaudīt automobiļa tehnisko stāvokli, kā arī potenciāli uzlabot automobiļu kvalitāti, pastāvīgi novērojot dažādus tehniskos raksturlielumus.

Iepriekš par sadarbību ar "Microsoft" no autoražotājiem paziņoja "Toyota", kas pat būvēs attiecīgu "Toyota Connected" centru Teksasā, ASV. Arī "Toyota" tehnoloģijas darbosies uz "Microsoft Azure" servisa bāzes un "atbrīvos cilvēkus no tehnoloģiju tirānijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!