Foto: LETA

Motobraucēji ceļu satiksmes negadījumos cieš lielākus zaudējumus nekā četru riteņu spēkrati, informēja Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

Lai arī oficiālā motosezonas atklāšana šogad ieplānota 25. aprīlī, salīdzinoši siltie laikapstākļi sekmējuši to, ka jau aprīļa sākumā uz Latvijas ceļiem parādījušies pirmie motobraucēji

Pagājušajā gadā apdrošinātājiem pieteikti 544 negadījumi, kuros bijis iesaistīts mototransports, kas ir par gandrīz piektdaļu vairāk nekā 2017. gadā. Pērn 264 gadījumos mototransportlīdzekļa vadītājs bija avārijas izraisītājs, bet 280 gadījumos - cietušais.

Pēdējo trīs gadu informācija liecina, ka motobraucēji biežāk ir avārijas cietušie, nevis izraisītāji. Turklāt vidējā atlīdzība par negadījumu, kurā bijis iesaistīts mototransportlīdzeklis, arī norāda, ka motobraucēji parasti cieš lielākus zaudējumus nekā četru riteņu spēkrati.

Vidējā atlīdzība par motobraucēju izraisītajiem negadījumiem pērn bija 629 eiro, bet par negadījumu, kurā motobraucēji bija kā cietušie - 1262 eiro.

Pagājušajā gadā lielākā atlīdzība par motobraucēja izraisītu negadījumu ir 16 306 eiro. Savukārt vēsturiski lielākā atlīdzība par motorizētā divriteņu spēkrata vadītāja izraisītu negadījumu ir 23 935 eiro.

Lai pasargātu sevi un citus satiksmes dalībniekus no nevajadzīgām likstām un tēriņiem, kas var rasties negadījuma rezultātā, LTAB aicina motobraucējus savlaicīgi iegādāties Sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšanu (OCTA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!