Foto: Publicitātes foto
Automašīnu tirgotāja SIA "Mūsa motors Rīga" Covid-19 ietekmē šogad nolēmusi apturēt visas investīcijas, teikts uzņēmuma 2019. gada finanšu pārskata vadības ziņojumā "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadība pauž, ka kopumā nozarē sagaidāma neskaidrība un neprognozējamība. Sākoties Covid-19 pandēmijai, uzņēmums samazināja darbinieku štatu skaitu, sekojot līdzi kopējām pieprasījuma tendencēm. Plānots, ka līdz pat 2020. gada beigām "Mūsa motors Rīga" nodarbinās mazāku darbinieku skaitu nekā 2018. un 2019. gadā. Darbinieku skaits ir samazināts, jo automašīnu pārdošanā apjoms samazinājies par 50%, bet pēc pārdošanas pakalpojumos – par 30%.

Lai saglabātu administratīvās funkcijas, administratīvo darbinieku slodze samazināta uz 80%, kas būtiski ietekmē arī darba algu fonda izmaksas.

Salīdzinot ar 2019. gadu, jaunu automašīnu tirdzniecībā plānojams kritums līdz pat 50%. "Mūsa motors Rīga" vadība lēmumi apturēt jebkuras investīcijas 2020. gadā. Kā izņēmums varētu tikt veiktas investīcijas tikai rūpnīcu standartu pieprasījumu izpildei, kas, visticamāk, varētu būt saistītas ar elektromobiļu ekspluatācijas sākšanu Latvijā.

Tāpat uzņēmuma pārdošanas apjomus un peļņu šogad varētu ietekmēt saasinātā konkurence, jo 2018. gadā Latvijas tirgū sāka darbu vēl viens autorizēts pilna servisa "Renault" un "Dacia" dīleris. Vadības ziņojumā teikts, ka pērn otrs dīleris "samērā agresīvi kļuvis par būtisku konkurentu, kura darbības stratēģija ir dempings, tas ir, preču pārdošana par dempinga cenām, cerot uz rūpnīcas atbalsta bonusiem".

Pērn "Mūsa motors Rīga" apgrozījums pērn bija 43,908 miljoni eiro, kas ir par 2,1% mazāk nekā 2018. gadā gadu iepriekš, un peļņa samazinājās par 17,8% līdz 2,105 miljoniem eiro.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka pārskata gada neto peļņas samazinājumu būtiski ietekmēja vēl viena autorizēta, pilna servisa "Renault" un "Dacia" dīlera darbības attīstība.

Uzņēmuma apgrozījums 2018. gadā bija 44,864 miljoni eiro un peļņa 2,562 miljoni eiro.

"Mūsa motors "Rīga" ir reģistrēts 1993. gadā un tā pamatkapitāls ir 539 880 eiro. Uzņēmums ir "Volvo", "Renault" un "Dacia" vieglo automašīnu ražotāju pilnvarotais pārstāvis Latvijā, kas pārdot jaunas un mazlietotas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!