Apvidus automobiļa "Lada 4x4", kas plašāk pazīstams kā "Ņiva", pēctecis tiks prezentēts 2018. gada rudenī, vēsta izdevums "Izvestija" ar atsauci uz kompānijas "AvtoVAZ" ražošanas plāna dokumentiem, kas nonākuši medija rīcībā.

Jaunais modelis, kas būs pieejams kā ar trīs, tā arī piecdurvju virsbūvi, būs lielāks par klasisko "Ņivu". Pēc provizoriskas informācijas, nākamās paaudzes "Lada 4x4" tiks komplektēts ar 122 zirgspēku jaudīgu 1,8 litru benzīna dzinēju un, iespējams, iegūs arī jaunu pārnesumkārbu.

Interesanti, ka jaunās paaudzes modelis tiks ražots paralēli vēl ar veco "Ņivu", kura uz konveijera varētu nodzīvot līdz pat 2021. gadam. Šogad klasiskajam "Lada 4x4" modelim plānota virkne uzlabojumu. Piemēram, spēkrats iegūs jaudīgāku dzinēju un kārtējo reizi uzlabotu transmisiju. Savukārt aprīkojuma ziņā piecdurvju "Lada 4x4" šodgad iegūs bremžu pretbloķēšanās sistēmu ABS un ISOFIX standarta bērnu sēdeklīšu stiprinājuma vietas sēdekļiem.

Atgādinām, ka pašlaik "Lada 4x4" tiek komplektēts ar 83 ZS jaudīgu 1,7 litru dzinēju, kas sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

VAZ-2121 jeb klasiskā "Ņiva", jeb "Lada 4x4" tiek ražota bez būtiskām izmaiņām jau nepilnus 40 gadus – no 1977. gada. Tādējādi tas ir viens no visilgāk ražotajiem automobiļiem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!