Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 9. oktobrī, noslēdzās konkurss "TopGear godalgas 2015". Braucienam finišējot Tallinā, par uzvarētāju un galvenā titula – "TopGear Baltijas gada auto 2015" – ieguvēju kļuva "Renault Megane RS Trophy 275".

Par uzvarētāju kategorijā "TopGear Baltijas gada SUV" žūrijas locekļi nosauca "Lexus NX", bet kategorijā "TopGear Baltijas gada ģimenes auto" šādu godu izpelnījās "Nissan X-Trail". Par "Gada izdevīgāko pirkumu" vērtētāji atzina "Nissan Qashqai", bet par "Gudrāko auto" – "Lexus NX". Titulu "Lukoil gada zaļākais auto" izcīnīja "Honda Civic Tourer".

Īpaša intriga izvērtās starp ātrajiem "Renault" un BMW modeļiem, un vispēdīgi kategorijā "Gada sporta auto" žūrija priekšroku deva "Renault Megane RS Trophy 275", bet "BMW M4 Cabrio" varēja plūkt laurus kā "Gada luksusa auto".

Komerctransporta automobiļu vidū titulu "Gada komercauto" saņēma "Renault Master". Savukārt konkursa neoficiālajā nominācijā "Gada skaistākais auto" žūrijas dāmas par pievilcīgāko nosauca "Kia Sportage".

"Šāgada konkurss kļuva par apliecinājumu tam, ka mūsdienās nav sliktu automobiļu – tie vienkārši atbilst vai neatbilst noteiktām vajadzībām un gaumei. Žūrijas locekļiem nācās izdarīt ne vienu vien smagu izšķiršanos, taču man nav ne mazāko šaubu, ka uzvarētāji savus panākumus var svinēt pilnīgi pamatoti. Es gribu pateikties visiem, kuri ieguldīja darbu šāgada konkursā un, protams, tā atbalstītājiem, kuriem ir tuvas "TopGear" vērtības," pēc uzvarētāju paziņošanas teica žurnāla "TopGear Latvija" galvenais redaktors Ilmārs Līkums.

Žūrijā darbojās piecpadsmit cilvēku, no kuriem seši pārstāvēja "TopGear" Baltijas izdevumus, bet deviņi citi bija portāla "Delfi" pārstāvji, žurnāla lasītāji un īpaši lūgtie viesi, arī pasaules čempionāta rallijkrosā pilots Reinis Nitišs.

Ceturtdienas vakarā Tallinā notiks apbalvošanas ceremonija, kurā tiks godināti uzvarētāji un piedalīsies konkursa atbalstītāji. Atgādinām, ka pērn, kad "TopGear godalgas" notika pirmoreiz, par labāko automobili žūrija atzina "BMW X5".

Apskati uzvarētājus "TopGear godalgas 2015" atsevišķajās nominācijās:

Baltijai piemērotākais apvidus auto (SUV)

Foto: Publicitātes foto

Lexus NX

Labākais ģimenes auto

Foto: Publicitātes foto

Nissan X-Trail

Izdevīgākais pirkums

Foto: Publicitātes foto

Nissan Qashqai

Gudrākais auto

Foto: Publicitātes foto

Lexus NX

Lukoil gada zaļākais auto

Foto: Publicitātes foto

Honda Civic Tourer

Sportiskākais auto

Foto: Publicitātes foto

Renault Megane RS 275 Trophy

Labākais luksusa auto

Foto: Publicitātes foto

BMW M4 Cabrio

Baltijas gada komerctransports

Foto: Publicitātes foto

Renault Master

Skaistākais auto dāmu vērtējumā

Foto: Publicitātes foto

Kia Sportage

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!