Foto: Publicitātes foto

Latvijā bāzētais uzņēmums "Dartz" pārdošanā izlicis vienu no desmit unikālajiem bruņotajiem apvidniekiem "Prombron Aladeen Edition". Ekscentriskā bruņumašīna izgatavota uz "Hummer H2" modeļa bāzes speciāli kinofilmai "Diktators", kurā galveno lomu atveidoja komiķis Saša Barons Koens. Par šo automobili plānots iegūt līdz 750 tūkstošus ASV dolāru (655 tūkstošus eiro).

Zeltītā toņa "Prombron Aladeen Edition" saglabājis "Hummer H2" V8 spēka agregātu, kas attīsta 400 zirgspēku jaudu. No standarta amerikāņu apvidnieka Latvijā bāzētā uzņēmuma "Dartz" pārbūvētais auto atšķiras ar uzstādītajām bruņu loksnēm, kas spējot izturēt šāvienus ar 50. kalibra patronām, diožu lukturiem, baltas ādas salonu un izplūdes sistēmas izejām, kas novirzītas uz automobiļa sāniem. Turklāt automobiļa interjerā ir uzstādīts seifs.

Latvijas "Dartz" ir uzbūvējis pavisam desmit šīs modifikācijas spēkratu. Pārdošanā nonākušais eksemplārs ir pēdējais izgatavotais no šīs ekskluzīvās sērijas.

Pēc izsoles organizatoru aplēsēm, šāds unikālais apvidnieks varētu tikt pārdots par 500 līdz 750 tūkstošiem dolāru (437 līdz 655 tūkstošiem eiro).

Komēdija "Diktators" uz kino ekrāniem nonāca 2012. gadā. Tajā Sašas Barona Koena atveidotais diktators Aladīns centās nepieļaut demokrātijas ieviešanu viņa vadītajā Vadijā. "Dartz" piegādātie zeltītie apvidnieki šajā filmā tika izmantoti kā diktatora Aladīna eskorta automobiļi.

Latvijā bāzētā uzņēmuma "Dartz" būvētie automobiļi, kuru montāža tiek organizēta Igaunijā, vienmēr spējuši panākt publicitāti visā pasaulē – sākot ar bruņoto apvidnieku, kam ir vaļa peņa ādas salons, beidzot ar piedāvājumu izgatavot limuzīnu tobrīd jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!