Foto: Publicitātes foto
Izsoļu namā "Mecum Auctions" atkal atgriezies pasaulē vienīgais lidmašīnas-limuzīna eksemplārs, kas izgatavots uz "Learjet" biznesa klases lidmašīnas bāzes. Neparasto limuzīnu, kas reaktīvā motora vietā aprīkots ar V8 dzinēju, iepriekš mēģināja pārdot pagājušā gada vasarā, tomēr tas izrādījies nevienam nevajadzīgs. Tagad izsoļu nams atkal mēģinās tam atrast jaunu saimnieku.

Ideja biznesa lidmašīnu pārbūvēt par limuzīnu prātā ienākusi Oregonas štata iedzīvotājam Denam Harisam, kurš šim projektam iztērējis aptuveni miljonu dolāru. Lidmašīnas fizelāža stingrībai ir aprīkota ar speciālu tērauda rāmi, kura izstrādei vien bijis nepieciešams divi gadi darba. Pēc tam lidmašīna tika aprīkota ar 28 collu riteņiem un reaktīvā dzinēja turbīnu vietā uzstādīti audio sistēmas skaļruņi.

Deviņiem pasažieriem paredzētais nu jau vairs nelidojošais limuzīns interjerā atgādina standarta limuzīnu vakara ballītēm – par lidmašīnu šeit atgādina vairs tikai iluminatori. Salonā ir uzstādīti ādas dīvāni, 42 collu tālrādis un jaudīga audio sistēma.

"Limo-Jet" kustību uz sauszemes nodrošina 8,1 litra "Chevrolet Vortec V8" motors, kas attīsta 400 zirgspēku jaudu. Piecas ar pusi tonnas smagais lidmašīna-limuzīns spējīgs paātrināties līdz 160 km/h.

Pagājušā gada jūnijā "Mecum Auctions" izsolē īpašnieks par šo unikālo veidojumu plānoja iegūt ne mazāk kā piecus miljonus dolāru, tomēr izsoles beigās neviens nebija gatavs solīt vairāk par 600 tūkstošiem dolāru. Tagad kārtējā "Limo-Jet" izsole ieplānota no 14. līdz 22. maijam. Komplektā ar "Limo-Jet" tiek pārdots arī "Chevrolet 2500 HD" pikaps ar 13,4 metrus garu piekabi, kurā šo lidmašīnu-limuzīnu pārvadāt. Turklāt "Limo-Jet" ir visi dokumenti, kas ļauj ar to arī patstāvīgi braukt pa koplietošanas ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!