Foto: AP/Scanpix

Vācijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret bijušo autobūves koncerna "Volkswagen" vadītāju Martinu Vinterkornu saistībā ar aizdomām par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, vēsta laikraksts "Bild am Sonntag".

Vinterkorns jau atrodas izmeklētāju redzeslokā saistībā ar tā saukto dīzeļgeitas skandālu, taču "Bild am Sonntag" raksta, ka bijušam "Volkswagen" vadītājam draud papildu problēmas ar varasiestādēm.

Atsaucoties uz izmeklēšanas dokumentiem, laikraksts vēsta, ka Vinterkorns 2016. un 2017. gadā uz Šveices bankas kontiem pārvietojis aptuveni desmit miljonus eiro. Daļa no šīs summas varētu būt ietvērusi nenomaksātus nodokļus.

Šos apgalvojumus Vinterkorna advokāts Fēlikss Dērs noliedz, sakot, ka tas ir Vinterkorna personīgais lēmums attiecībā uz to kā un kurš pārvalda viņa aktīvus.

Prokuratūrai ir aizdomas, ka Vinterkorns Šveicē, iespējams, uzkrāj finanšu rezerves gadījumā, ja viņš tiks atzīts par vainīgu zaudējumos, ko kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāls radījis "Volkswagen", ziņo "Bild am Sonntag".

"Volkswagen" 2015. gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!