Foto: Publicitātes attēli
Jersikas čipsu ražotājs SIA "Glear" šogad plāno būtiski palielināt saražotās produkcijas apjomu un paplašināt ražošanas infrastruktūru, portālam "Delfi" apliecināja uzņēmuma valdes loceklis Artis Paegle.

To, cik konkrēti plānots ieguldīt kompānijas attīstībā, Paegle gan neatklāja, norādot, ka tas pagaidām ir komercnoslēpums.

Paegle norādīja, ka līdz ar vietējā un Baltijas tirgus apgūšanu "Glear" aktīvi pēta eksporta iespējas uz Norvēģiju, Lielbritāniju, kā arī NVS valstu tirgiem. Tāpat panākta vienošanās par ikmēneša piegādi uz Lietuvu un Igauniju. "Reālos rezultātus starptautiskās tirdzniecības sfērā varēs novērtēt 2017. gada jūlijā, septembrī," teica Paegle.

Viņš minēja, ka Latvijas produkts būs pievilcīgs ārzemju tirgos, jo Jersikas čipsi tiek ražoti, neizmantojot eļļu, kā rezultātā produktam ir citādāka garša un tie ir veselīgāki nekā parastie čipsi. "Tas patīk ne tikai gala patērētājam, bet arī mūsu sadarbības partneriem, jo tā ir iespēja tirgū piedāvāt ko nebijušu. Domāju, ka tā ir viena no galvenajām veiksmes atslēgām, kas virza mūsu attīstību," teica Paegle.

Latvijā uzņēmums sadarbojas ar gandrīz visiem mazumtirdzniecības tīkliem, kā arī degvielas uzpildes stacijām "Statoil" un "Virši". "Rimi" veikalos čipsi būs pieejami šā gada martā. "Esam parakstījuši sadarbības līgumu par produkcijas pārdošanu visā Baltijā," teica Paegle.

Jau sākotnēji plānots, ka "Glear" būs tikai čipsu ražotājs un pārējām funkcijām, cik vien iespējams, izmantos ārpakalpojumus, līdz ar to fiziski ražotnē strādā vien deviņi cilvēki, klāstīja Paegle. Uzņēmumā kopumā gan strādā vairāk cilvēku. Lielu atbalstu sniedzis arī Lauku atbalsta dienests, piebilda Paegle.

Jersikas čipsu ražotne tika pabeigta 2015. gada trešajā ceturksnī, bet pirmā produkcija veikalu plauktos nonāca 2016. gada jūnijā.

"Lursoft" informācija liecina,ka "Glear" pērn strādāja ar 129,7 tūkstošu eiro apgrozījumu un 191,3 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!