Foto: Publicitātes foto

Rumānijas autoražotājs "Dacia" ir uzdāvinājis Viņa Svētībai pāvestam Franciskam "Dacia Duster" apvidnieku, kas ir īpaši izstrādāts Romas pāvesta mobilitātes vajadzībām. Apmeklējot pāvesta rezidenci Vatikānā, automobili svētajam tēvam pasniedza "Groupe Renault Romania" rīkotājdirektors un "Automobile Dacia" vadītājs Kristofs Dridī un "Groupe Renault Italy" ģenerāldirektors Ksavjē Martinē.

Pāvestmobilim ir balts virsbūves krāsojums un smilškrāsas salons. Šis modelis, kura pamatā ir "Dacia Duster", ir 4,34 metrus garš un 1,80 metrus plats.

Automobili pārveidoja prototipu nodaļa un "Dacia" īpašo vajadzību grupa Rumānijā, sadarbībā ar virsbūvju būvētāju "Romturingia". Pielāgotajā versijā ir pieci sēdekļi, no kuriem viens ir īpaši ērts aizmugures sols. Tāpat automobilī ir iebūvēti īpaši risinājumi un piederumi, kas ir speciāli izstrādāti, lai auto varētu izmantot Vatikāna paredzētajiem nolūkiem: liels atveramais jumts, noņemama stikla virsbūve, par 30 mm pazemināts klīrenss, lai atvieglotu iekāpšanu, kā arī iekšējie un ārējie atbalsta elementi.

"Ar šo dāvanu Viņa Svētībai "Groupe Renault" apliecina savus stingros un nepārtrauktos centienus prioritāšu centrā izvirzīt cilvēku," sacīja "Groupe Renault Italy" ģenerāldirektors Ksavjē Martinē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!